Lumea stă tot mai mult acasă. Chiar și noi am decis, pentru siguranța noastră, a tuturor, să suspendăm temporar activitatea din restaurante. În plus lumea și-a făcut provizii și mai este și perioadă de post pentru voi. Așa că m-am decis să vin în întâmpinarea voastră cu o rețetă delicioasă, în care vă puteți baza pe ceea ce aveți prin cămară, și să vă bucurați de timpul petrecut împreună, în bucătărie sau nu.
Eu fac burgerul vegan din linte cu ciuperci și cartofi.
Cartofii îi coc întregi în cuptor și apoi îi decojesc odată ce s-au răcit. Pasez pulpa cu furculița, nu în blender, și asezonez cu sare, piper, chimion măcinat, nucșoară rasă.
Lintea o fierb bine cu sare, până devine destul de dezintegrată. O las aproape o oră în strecurătoare, ca să se scurgă toată apa din ea, apoi o storc și într-o pânză de tifon. O pasez și pe aceasta cu furculița.
Ciupercile și ceapa tocate mărunt se sotează și apoi se pun la scurs și se storc, de asemenea în tifon.
Se amestecă toate ingredientele împreună cu pătrunjel tocat și se formează chiftelele pe care eu le pun la prăjit pe plită, dar merg la fel de bine și pe o tigaie antiaderentă.
Fiind un burger vegan, folosesc o chiflă obișnuită, nu chifla clasică de burger pentru că aceasta are ou în compoziție.
Pentru sosul care să completeze burgerul propun humus „îndoit” cu ulei de măsline sau tahini, iar ca garnitură, roșii și castraveți proaspeți.
Același lucru se poate face prin înlocuirea lintei cu năut sau fasole roșie, pentru variațiuni.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5