chefjosephhadad.ro

Blog

Trucuri pentru burgeri mai buni

No Comments

Aproape toată lumea este încântată de un burger, indiferent dacă vorbim de unul clasic sau de unul vegetarian. Și tot așa, majoritatea a încercat să pregătească un burger acasă. Că până la urmă, ce mare filosofie?! Iei chifle de la supermarket, chiftele gata făcute tot de acolo, tai niște roșii și castraveți murați și torni niște ketchup din sticlă. Și poate pui și o felie de brânză topită, așa zisul cheddar. Evident că asta este o soluție. Dar dacă ai primi așa ceva la restaurant, sigur nu te-ai mai întoarce și a doua oară. Așa că de ce acasă să fie mai puțin gustos decât la restaurant?

Am pregătit în cele ce urmează o serie de trucuri care să vă facă burgerii de acasă la fel de buni ca cei din bistrourile specializate. Și câtă vreme legumele sunt legume și chifle bune puteți găsi în tot felul de brutării artizanale, aproape toată atenția ar trebui să vi-o îndreptați către carne și modul în care o pregătiți.

Carnea proaspăt tocată este mult mai bună decât cea cumpărată de-a gata. Fie că alegeți să o tocați acasă, fie la măcelărie, porniți de la bucățile de carne întregi și aveți grijă să fie un procent de 20-25% grăsime și restul carne macră pentru o chiftea cum trebuie.

Pentru formarea chiftelelor, trebuie să țineți cont că la gătire, carnea își reduce volumul, așa că pentru a nu rămâne prea mici în comparație cu chiflele, formați chiftele cu diametrul mai mare decât chifla. De asemenea, nu manipulați prea mult carnea, ca să nu își piardă din aerare și să devină prea densă chifteaua. Pentru că la coacere burgerul are tendința de a se umfla un pic, folosiți-vă de trucul greutăților. Cel mai probabil nu aveți unele speciale de burger ca în restaurant, dar folosiți un capac sau o farfurie rezistentă la căldură și cu ceva mai greu pus deasupra, pentru a le păstra forma plată, dar nu le tot presați cu spatula pentru a nu socate sucurile din carne.

Temperatura cărnii contează. Pentru a preveni topirea grăsimii înainte de vreme (și astfel pierderea din suculență a burgerului), nu lăsați carnea la temperatura camerei deloc, trebuie să fie cât se poate de rece când ajunge pe tigaie sau grătar. Dacă între momentul tocării și gătire nu aveți timp să o lăsați la rece, atunci aveți grijă ca părțile componente ale mașinii de tocat să fi fost ținute la frigider (sau chiar congelator) în prealabil. Pe de alaltă parte, tigaia sau grill-ul trebuie să fie foarte fierbinți atunci când este pusă carnea pe ele. Temperatura ridicată va sigila exteriorul chiftelei și va păstra astfel hidratarea cărnii în interior. Le întoarceți o dată și gata și aveți grijă că nu folosiți o furculiță, care înțeapă carnea și lasă sucurile să se scurgă, ci o spatulă. Și nu uitați că la fel ca la friptură, carnea continuă să se mai gătească de la căldura reziduală și după ce este luată de pe foc, deci nu lăsați chiftelele pe tigaie până sunt perfecte, pentru că în burger vor ajunge prea făcute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5