chefjosephhadad.ro

Blog

Trucuri cu paste de care poate că nu știai

No Comments

Chiar și cei care abia știu să gătească, se pricep să facă niște paste, fie ele și cu sos de la borcan. Însă universul pastelor este unul foarte bogat, care merită exploatat și îmbogățit cu diverse tehnici și trucuri despre care vreau să vă vorbesc acum.

Dacă urmează să amestecați pastele cu un sos mai lichid, cum ar fi un sos de roșii sau un sos alb, spre deosebire de pastele AOP sau clasicele carbonara, ori cele cu pesto, atunci indicat ar fi să scoateți pastele de la fiert cu un minut înainte de a fi gata, astfel încât să nu fie complet fierte. Pentru că urmează să le adăugați în sosul final, unde își vor continua procesul de gătire și nu vreți să aveți paste prea fierte.

Dar ce ar fi să încercați și varianta în care fierbeți pastele direct în sos? Este o rețetă îndrăzneață, în care pregătiți totul într-o singură oală. Asta nu înseamnă că vărsați un borcan de sos într-un vas și puneți pastele uscate în el, pentru că nu va funcționa așa niciodată. Însă, dacă puneți pastele la fiert într-o oală cu supă de bază (de legume, pui, fructe de mare) și apoi adăugați în același vas roșii tocate și alte ingrediente, puteți avea pastele gustoase gata mai repede.

Tot la capitolul tehnici mai puțin comune, dar foarte gustoase, este și prăjirea pastelor înainte de fierbere. La fel cum faceți cu anumite condimente sau nuci, prăjiți puțin pastele înainte de a le pune la fiert, pentru o aromă complexă. Puneți în tigaie puțin ulei sau unt și trageți pastele uscate câteva minute, până prind o tentă arămi, apoi puneți-le la fiert ca de obicei.

Dintre rețetele simple la care poate că nu v-ați gândit, face parte și fierberea pastelor cu vin. Adăugați vin roșu într-o cantitate considerabilă la apa de fiert, pentru a îmbogăți pastele nu doar cromatic, dar și cu un gust profund, complex. Folosiți apoi din același vin și pentru sosul cu care le veți acompania.

Când vă rămân paste, care odată ce se răcesc nu mai sunt deloc delicioase, există o soluție pentru a vă bucura de ele. Amestecați-le cu ou, brânză, poate niște șuncă de curcan sau legume, pentru a face o budincă. Secretul, însă, este de a pune această compoziție în tăvi de brioșe, astfel încât să obțineți mono-porții delicioase, care pot fi luate, de exemplu, la serviciu sau la școală.

Pentru aceia dintre voi care vă încumetați să faceți pâine în casă, iată o idee îndrăzneață: folosiți în loc de apă obișnuită, apa în care ați fiert pastele. Amidonul din ea va ajuta la textura pufoasă și hidratată a pâinii, iar rezultatul va fi uimitor.

Un truc pentru a preveni frecarea aragazului după ce ați fiert pastele, este cel de a preveni datul pe afară al apei din oală cu o lingură de lemn. Sprijinită diagonal pe oală, datorită lemnului care este un slab conductor termic și are o textură mai rugoasă, lingura va sparge bulele de apă înspumată formată la fierbere și o va păstra în vas, fără să mai dea pe afară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5