chefjosephhadad.ro

Blog

Toate formele pe care mozzarella le poate lua

No Comments

Această brânză atât de populară poate să îmbrace multe forme, care îi derutează pe consumatori. Dacă spunem mozzarella, probabil că primul gând care vă vine în minte este bulgărele alb de brânză delicată pe care îl găsiți de cumpărat în pungi individuale, în saramura proprie. Dar de fapt, mozzarella apare în mult mai multe forme, cu nume diferite, însă cu aceeași bază. Iată care sunt acestea și la ce se pot folosi.

Cel mai adesea apare confuzia când vrem să punem pe pizza niște brânză. Știm că se pune mozzarella, dar vedem că apare o brânză similară cașcavalului. Și aceea este tot mozzarella, însă una mai grasă și uscată. Dar să le luăm pe rând.

Avem mozzarella di bufala, bulgării de brânză moale de diverse dimensiuni, de la mărimea unui pumn, la cea a unor roșii cherry sau un format mai lunguieț. Aceasta este făcută din lapte de bivoliță, care este mai gras și brânza iese mai cremoasă. Varianta originală, desemnat produs de origine controlată în Italia este Mozzarella di Bufala Campana DOP.

Mozzarella fior di latte este similară celei de bivoliță, însă este făcută din lapte de vacă și astfel are un gust mai delicat și este mai elastică decât prima.

Mozzarella stracciatella este făcută din același tip de brânză ca cele de mai sus, însă bucățile de lapte închegat sunt întinse în fâșii care apoi sunt amestecate cu smântână dulce, obținându-se o textură relativ similară cu brânzica de casă sau bulgărașii de brânză de la noi.

Burrata este un tip de mozzarella proaspătă adunată în forma unei bocceluțe umplute cu smântână cremoasă sau chiar cu stracciatella.

Scamorza este la fel ca și mozzarella proaspătă făcută din lapte de vacă sau de bivoliță, însă este un sortiment maturat timp de două săptămâni, având o textură similară cașcavalului și se găsește de regulă în formă de pară. Aceasta la rândul ei are o variațiune, și anume Scamorza Affumicata, adică afumată.

Mozzarella per pizza este acea mozzarella care, după cum îi spune și numele, se folosește pentru pizza. O găsiți în blocuri mai mari, fără saramură și având o textură mai uscată și mai grasă. Pizzerii pasionați consideră că cea mai bună pentru pizza, însă, este mozzarella primo latte, făcută din laptele muls la prima oră, care este mai corpolent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5