Pe 19 aprilie am raspuns invitatiei de a fi parte a evenimentului Taste Ambassadors, corganizat pentru prima oara la Hotelul Radisson si care, pe durata intregii zile, a fost un spectacol culinar dedicat profesionistilor din horeca, dar si pasionatilor acestui domeniu atat de indragit si atat de complex. Astfel de evenimente sunt foarte utile, caci aduna la un loc oameni cu experienta care impart din ceea ce stiu catre cei mai tineri.
In ceea ce ma priveste personal, evenimentul Taste Ambassadors a fost unul care mi-a adus multe emotii, deoarece toti cei aproape 250 de oameni din sala aveau ochii atintiti asupra mea, urmarindu-mi fiecare miscare si admirand fiecare etapa a show cooking-ului pe care l-am pregatit. Recunosc ca m-am simtit flatat si coplesit de admiratia din ochii lor, de dorinta de a afla mai multe si de pasiunea pe care am descoperit-o in cei din sala.
De cum am intrat, am fost primit cu multa caldura, inca de la primii pasi in sala am primit cuvinte minunate de apreciere, de la fiecare in parte, strangeri de mana si multe intrebari. M-a bucurat fiecare cuvant si fiecare zambet primit. Sunt oamenii pentru care creez zilnic, oamenii pe care ii am in minte atunci cand prepar ceva nou, fac o alaturare noua de gusturi si savori, atunci cand desenez sau fac un plating nou, oameni carora le pot sadi in suflet pasiunea pentru gastronomie si imbinarea ingredientelor.
Ma consider un om implinit, cu posibilitatea extraordinara de a-mi duce catre excelenta pasiunea cea mai mare, intr-un loc atat de drag mie cum este Romania si ii apreciez mult pe cei mai tineri care isi croiesc drumul spre maiestrie in acest domeniu al fine dining-ului. Tocmai de aceea, imi place sa ii sustin pe cei care fie sunt la inceput de drum, fie acumuleaza, cu fiecare an, noi invataturi si asculta sfaturile celor mai plini de experienta. O intamplare frumoasa a fost atunci cand unul dintre cei mai chefii care sustinea un show live s-a emotionat cu atata lume de fata si am simtit ca i-ar fi de folos cateva incurajari din partea mea; asa ca am mers langa el, pe scena, si i-am strans mana, ca sa prinda iar incredere sa continue. O sala atat de mare si atat de plina de cunostinte, curiozitati, sete de a afla cat mai multe nu e usoara, iar atatia ochi care te privesc, te pot lasa fara cuvinte.
Am preparat la Taste Ambassadors un desert semnatura, Frozen Earth, care reprezinta viziunea mea asupra naturii. O padure reinterpretata, cu savoare si culori minunate. Am fost asistat de catre baietii mei dragi din echipa de la Joseph, Dragos si Nicu, ajutoare de nadejde pentru mine, crescuti si formati de mine inca de cand erau adolescenti si de care sunt foarte mandru.
Eu sunt mereu deschis sa dau mai departe tot ceea ce am invatat de-a lungul timpului, chiar consider asta o necesitate pentru a progresa, pentru a evolua si a-i ajuta si pe ceilalti sa o faca alaturi de mine. Imi place sa ii vad pe cei din generatia tanara dornici sa “fure” din experienta, din cunostinte si sa puna in practica ceea ce afla. Imi face placere sa vad cat mai multi pasionati si chiar hotarati sa faca o cariera gastronomiei. Tocmai de aceea, alaturi de echipa mea, suntem in lucru pentru un proiect special menit sa dea o sansa, periodic, celor care doresc sa devina cu adevarat profesionisti.
Va voi anunta curand despre ce e vorba!
Cu drag, al vostru,
Joseph H.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5