chefjosephhadad.ro

Blog

Simfonie de ton roșu cu sparanghel alb și verde

5 Comments

ton blog 01

Va prezint o reţeta uşoara, cu ingrediente accesibile, dar in acelaşi timp delicioasa şi care va impresiona cu siguranţa oaspeţii.

Simfonie de ton roșu cu sparanghel alb și verde

Ingrediente:

100 gr de ton proaspăt roșu
50 gr de sparanghel alb
50 gr de sparanghel verde
30 gr de avocado ready to eat
20 gr de roşii
50 ml ulei de masline extra virgin
10 ml zeamă de lămâie
15 gr de pastă măsline Kalamata
2 gr sare fină
0,5 gr piper alb macinat

Tips: In cazul in care nu găsiţi pastă de măsline se poate prepara din măsline Kalamata fără sâmburi blendate cu ulei de măsline.

Modalitatea de preparare:

Tonul roşu proaspăt se pune în tigaia cu ulei ( incinsă in prealabil la foc moderat) aproximativ 3 secunde pe fiecare parte, după care se scoate în apă cu gheață ( pentru a face soc termic), apoi se taie felii de 1,5 cm grosime. Sparanghelul alb şi verde se curăţă şi se blanchează (se fierbe in apă cu puţin bicarbonat de sodiu, ca să-şi păstreze culoarea) , după aproximativ 2 minute se scoate in apă rece cu gheaţă.
Avocado se taie cuburi, roşia se curăţă de pieliţă şi se taie cuburi, ceapa verde se taie julien, sparanghelul verde şi alb se taie in bucati de 2-3 cm şi se asezoneaza cu sare fină, piper alb , ulei de măsline şi puţina zeamă de lămâie.

Ingredientele preparate anterior se aranjeaza pe farfurie. Pentru decor am folosit, salată Sakura mix şi ceapă verde tăiată julien.

Modalitatea de prezentare ţine de imaginatia fiecăruia, pozele arată cum am decorat eu preparatul 🙂

ton blog 02

ton blog 04

ton blog 03

5 comments on “Simfonie de ton roșu cu sparanghel alb și verde

  1. Andrei Tibai

    Arata EXCEPTIONAL!!…Mi-ar place ca intr-o zi sa iasa si din mainile mele asa ceva(am inceput de 1 luna cursurile de bucatar,poate odata in viata asta o sa ajung sa fac practica cu Dumneavoastra).O seara placuta!!

  2. Micile secrete pe care ni le strecurati intre paranteze sunt plusvaloarea retetelor prezentate. Este minunat ca avem de la cine invata si ca ne impartasiti cu atata drag aceasta arta. Cu stima!

  3. Madalina Balasa

    Excelent!!! Asta inseamna maiestrie. Gustoasa, simpla, usor de facut si nici nu-i foarte costisitoare. Oricine o poate face, absolut oricine. Va felicit. Poate asa incepem sa mai scapam de tocaniţe şi rantaşuri. Next, please!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5