chefjosephhadad.ro

Blog

Sezon de afine zemoase

No Comments

Deși afinele de cultură se găsesc în ultimii ani în supermarketuri în toate anotimpurile, nimic nu se compară cu sezonul lor natural, care se întâmplă în această perioadă. Fie că sunt sălbatice sau de cultură, aceste fructe de pădure sunt gustoase, zemoase, pline de nutrienți și ușor de folosit în tot felul de preparate. Așa că m-am gândit să vă dau câteva idei de combinații inedite cu afine, dar și să vă îndrum în a nu face unele greșeli frecvente.

Odată ce le-ați cumpărat, țineți-le pentru 2-3 minute într-o soluție de apă și oțet (concentrație 4 părți apă la una de oțet) și apoi clătiți-le cu apă. Ștergeți-le bine cu prosoape de bucătărie și păstrați-le în frigider într-un vas închis ermetic. Astfel, veți îndepărta bacteriile și sporii de mucegai care ar putea fi pe ele și să le prelungiți viața.

Dacă vreți să le păstrați pentru la iarnă, congelați-le întinse pe un singur strat pe o tavă. Odată ce au înghețat, puteți să le transferați în pungi zip-lock pentru păstrare. Deși cele congelate sunt la fel de pline de nutrienți și savoare, textura lor se schimbă la decongelare față de afinele proaspete și sunt mai bune pentru folosit în prăjituri sau smoothie-uri.

Când vreți să le folosiți în aluaturi, este important să le dați prin făină înainte de a le amesteca în compoziție. Sunt destul de grele și au tendința să se ducă la fundul tăvii dacă nu le acoperiți cu făină. Făina, însă, joacă rol de lipici. Amidonul din pulbere se agață de aluat, păstrând fructele la locul lor.

Afinele merg foarte bine cu brânzeturile în diverse forme. Fie că înlocuiți clasicele boabe de struguri de pe platourile de brânzeturi cu afine, fie că puneți la cuptor o rotiță de camembert cu afine deasupra sau ca vă delectați cu deja faimosul cheesecake cu afine, nu vă speriați de această combinație. Și merg bine chiar și cu brânzeturile vegane. Dar încercați și combinația cu fripturi. Carnea gătită în acest fel poate fi complimentată de un sos de afine sau o dulceață de afine. Însă poate fi și o salsa făcută din afine, ardei roșu tocat cubulețe, ardei iute și coriandru proaspăt.

Și, apropo de coriandru, încercați să adăugați coriandru măcinat în aluatul de brioșe cu afine pentru un gust surprinzător de bun. O altă combinație de gust la care poate nu v-ați fi gândit este cea dintre afine și flori. Amestecați-le cu apă de trandafir în prăjituri sau margaritas sau mergeți pe combinația de afine și lavandă, însă aveți grijă la cantitatea de lavandă adăugată, pentru că aceasta poate fi foarte puternică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5