chefjosephhadad.ro

Blog

Secrete pentru un kebab delicios

No Comments

Una din moștenirile culinare ale zonei din care provin eu este kebabul. Acesta este făcut din carne tocată de vită sau de oaie ori amestec, însă astăzi vă voi prezenta o rețetă delicioasă făcută din caren de vită.

Carnea trebuie să aibă aproximativ 35% grăsime. Dar nu orice grăsime, ci cea din piept, din zona inimii. Aceasta este cea mai bună.

La un kilogram de carne cu grăsime se pun 4 linguri de pătrunjel tocat fin, două linguri de coriandru tocat fin și o ceapă și jumătate tocată și ea fin. Se mai adaugă 1,5 linguriță piper negru zdrobit și sare după gust. În plus, mie îmi mai place să adaug condimente marocane precum amestecul ras-el-hanout sau, dacă nu aveți, puneți 0,5 linguriță de scorțișoară, 0,5 linguriță cardamom și 0,5 linguriță amestec de condimente baharat.

Sunt variante ale acestei rețete în care se adaugă la carne și ardei capia sau gras tocat foarte mărunt, dar mie nu îmi place pentru că ardeiul lasă un suc ce împiedică legarea cărnii.

Un secret pentru un kebeb bun este să tocați carnea la cuțit, nu la mașină. Însă îmi dau seama că pentru acasă, acest lucru este destul de dificil pentru că îți trebuie cuțit special de tocat, cu lama circulară.

Carnea amestecată cu mirodeniile se lasă cel puțin jumătate de oră ca să se întrepătrundă aromele.

Odată ce carnea s-a odihnit, poate fi pusă pe frigărui. Eu, însă, pentru un gust deosebit prefer să o pun pe fire de praz subțiri sau pe bețe de scorțișoară, însă pe praz, care se gătește și el în timpul coacerii și poate fi mâncat odată cu kebabul, este și mai bun.

Se servește cu sos de tahini, cu ceapă și roșii, preferabil puse și ele pe grătar, și cu pită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5