chefjosephhadad.ro

Blog

Scoici St. Jacques sote cu mousse de anghinare si sos mediteranean

4 Comments

retetabl04 _01
Ingrediente:

Scoici St Jacques 160 gr
Inima de anghinare murata in ulei 100 gr
Sparanghel verde 50 gr
Rosii Cherry confiate 20 gr
Praf de funghi porcini 10 gr
Ciuperci funghi porcini proaspete 30 gr
Ulei de masline 60 ml
Unt 250 gr
Sare fina 2.5 gr
Piper alb macinat 0.5 gr
Rosii 35 gr
Lamai 30 gr
Patrunjel 5 gr
Busuioc 12.5 gr
Migdale decojite prajite 10 gr
Masline Kalamata 20 gr
Usturoi 2 gr

Modalitate de preparare:

Scoicile St. Jacques asezonate cu sare si piper alb macinat, se soteaza in tigaia incinsa, in ulei de masline si unt, aproximativ un minut pe fiecare parte, pana prind o crusta crocanta.
Sparanghelul se curata si se blancheaza in apa cu bicarbonat de sodium pentru a-si pastra culoarea, dupa aprox. 1,5 min se scoate in apa rece cu gheata pentru a face soc termic.
Inima de anghinare si sparanghelul verde se soteaza in ulei de masline cu sare si piper alb macinat.
Apoi inima de anghinare se blendeaza pana se obtine un mousse fin si omogen.
Se pregateste sosul mediteranean din: ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper alb macinat, cubulete de rosii, usturoi pisat, busuioc, patrunjel tocat marunt, masline Kalamata si migdale decojite prajite.
Busuiocul pentru décor se blendeaza in ulei de masline pana se obtine o compozitie omogena.
Ingredientele preparate anterior se aranjeaza pe farfurie. Se decoreaza cu busuioc proaspat, cubulete de rosii si icre rosii.

Pofta buna!

retetabl01 retetabl03 retetabl04

 

 

4 comments on “Scoici St. Jacques sote cu mousse de anghinare si sos mediteranean

  1. sunt bucatar si eu dar sunt putine restaurante in romania unde se tine cont de prezentare la noi inca se merge pe sistemul repede sa ii luam bani mi-ar placea sa lucrez intr-un astfel de restaurant. Intotdeauna ne uimiti maestre cu moduri de servire impecabil

  2. Ma regasesc mereu in ceea ce faceti cu adevarat, gatesc si eu insa mereu e de invatat ceva nou si inspiratia o dau mereu pe ceea ce gatesc datorita dumneavoastra

  3. EU CRED CA UN MONTAJ AN LINIE AR FI FOST MAI POTRIVIT SI AMI PARE PUTIN CAM AGLOMERATA FARFURIA….oricum daca am avea cat mai multe restaurante la nivelul asta ar fi bn pt ca la noi an tara merge ceafa cu cartoi prajiti…SANATATE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5