chefjosephhadad.ro

Blog

Savoarea vine de pe malul Mării Mediterane

No Comments

Pentru mine bucătăria mediteraneană oferă tot ce am nevoie pentru un stil de viață sănătos și gustos, rafinat și simplu. Găsești aici o mulțime de ingrediente pe care le poți folosi pentru orice fel de mâncare ți-ar trece prin minte. Nu te plictisești niciodată nici de gătit, nici de mâncat. Gândiți-vă numai la ce bogăție de ingrediente din Israel, Siria, Liban, Tunisia, Algeria, Maroc, Croația, Egipt, Turcia, Grecia, Italia, Spania sau Franța!

Eu am crescut cu bucătăria mediteraneană, cu ierburile ei aromatice, cu tot felul de preparate din pește, legume și fructe proaspete de o diversitate greu de găsit în alte zone ale lumii. Uleiul de măsline era folosit la toate felurile de mâncare și mi-am păstrat și eu acest obicei.

Toate principiile bucătăriei mediteranene le aplic și în bucătăria mea de la Restaurantul Caju, unde puteți găsi preparate savuroase și sănătoase. Avem pești din Spania și Italia, haloumi la grătar cu sos tzatziki, multe feluri de mâncare la grătar sau gătite la cuptor. Mie îmi place la nebunie orice fel de pește la cuptor cu roșii, usturoi sau ierburi aromatice sau conopida cu muguri de pin, coriandru și tot felul de ierburi pusă într-un vas și lăsată la cuptor să se întrepătrundă aromele.

Totuși, cel mai mult îmi place să folosesc ierburile aromatice care pe lângă faptul că dau o savoare deosebită preparatelor au și uleiurile volatile cu efecte benefice asupra sănătății. Nu există preparate pentru care să nu existe unul sau mai multe tipuri de ierburi aromatice potrivite. E nevoie doar de imaginație. Trebuie să le alegi pe cele proaspete pentru a te putea bucura de toate efectele lor pozitive. Nu degeaba, o mulțime de studii făcute de medici nutriționiști recomandă urmarea principiilor bucătăriei mediteraneene pentu o viață lungă și sănătoasă.

Este o bucătărie simplă, fără să fie plictisitoare! Vă invit să o descoperiți atât în restaurantul Caju, cât și la voi acasă. Găsiți rețete peste tot, important este să foloseși ingrediente de cea mai bună calitate, proaspete. Vei obține o explozie de culori și arome care te vor încânta și-ți voi hrăni atât trupul, cât și sufletul.

 

Al vostru,

Joseph  

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5