chefjosephhadad.ro

Blog

Retete de revista, cu Mega Image

1 Comment

Recent, am demarat un proiect foarte dragut cu Mega Image. Desi le sunt demult client si le calc mereu pragul pentru cumparaturile familiei, recunosc ca la inceput am fost sceptic cand mi-au propus sa facem impreuna cateva editii a revistei Mega Image, cu retete de-ale mele.
Intotdeauna am tinut cu dintii de retetele mele, fiecare om cu “averea” lui profesionala. Pe de alta parte, pe segmentul de supermarkets apreciez Mega Image ca fiind in fruntea clasamentului, in special prin calitatea produselor comercializate. Asa ca am spus sa incercam, sa vedem ce iese. Sigur ca am fost pretentios, am cautat putin nod in papura, dar n-am gasit nimic de reprosat in privinta produselor de care am avut nevoie pentru retetele primului numar. Si asa ar trebui sa fie orice client cand vine vorba de mancarea pe care o cumpara si pe care o va consuma cu familia.

Primul numar a fost dedicat preparatelor pe baza de peste si fructe de mare, fiind una din bucatariile mele preferate. Asa ca am pregatit 3 retete delicioase, iar pozele au iesit pe masura, zic eu.
Ne pregatim acum de un nou numar, care va aparea in septembrie, dedicat vinurilor bune. Veti afla ce preparate puteti asezona cu un vin de exceptie.

Pe curand!
JH

MEGA nr4 RGB_FINAL_FINAL-01

Lup de mare si creveti in gradina mediteraneana

E necesar un timp de preparare de 40 de minute. Dificultate: mediu

Ingrediente:

– 1 file de lup de mare
– 3 creveti Black Tiger
– Fasole alba
– Masline kalamata
– Anghinare
– Coaja de lamaie
– Capere
– Migdale crude
– Sos de capia
– Pesto
– Vin alb
– Ceapa si usturoi

Mod de preparare:

Facem intai un sos din fileuri de rosii. Rosiile se taie felii, se indeparteaza pielita si fileurile de rosie se taie cubulete. Maslinele se taie in jumatate si se scot samburii. Le punem intr-un bol, impreuna cu capere, patrunjel tocat, un varf de usturoi, cateva migdale decojite si prajite, coriandru taiat foarte marunt, coaja de lamaie, piper negru zdrobit, putina sare, ulei de masline, Sosul are un miros extraordinar.
Pregatim fileul de lup de mare, curatat si fara oase. Pestele se taie in 3 bucati pe latime. Pe fiecare bucata aplicam crestaturi fine, la distante egale, fiindca vizual arata mai apetisant si, in plus, intra uleiul si condimentele. Punem sare si piper alb in ploaie.
Pregatim o crema de fasole alba. Cu o zi inainte, punem fasolea in apa. Apoi o spalam de doua ori, o fierbem, o punem in blender cu ulei de masline si usturoi si, in final, o dam prin sita, ca sa fie fina. Folosim pentru reteta noastra doua linguri din aceasta crema.
Punem pestele si crevetii in tigaie, in putin ulei incins. Pestele trebuie sa aiba pielea aurie si carnea sa nu fie uscata, ci cu zeama ei. Intoarcem crevetii si pestele si, cand sunt gata, stingem focul, stropim cu vin alb si ii scoatem pe un servetel.
Si acum, montam farfuria. Punem intai crema de fasole, cam doua linguri, pe care o presaram usor trecand peste ea o lingura, ca sa cream un val. Punem pestele, crevetii peste peste, presaram cateva rosii uscate peste fasole. Si apoi, incercam sa facem o gradina pe farfurie: punem Frunze de morcovi peste rosii, busuioc, peste creveti, anghinare (folosim doar inima, tocata marunt), un pic de ceapa verde, cimbru, 2 felii de ridichie si de morcov. Punem si cateva masline din sos, migdale, capere. La final, cateva picaturi de sos pesto si sos de ardei capia (punem ardeii in storcator, apoi pe foc, ii reducem si ramane un sos concentrate). E o reteta spectaculoasa. Dar trebuie sa pui si putin drag in ea, altfel nu iese.

reteta_1

Scoici Saint Jacques cu chorizo si linte verde

Timp necesar de preparare: 30 de minute Dificultate: usor

Ingrediente:

– 5 scoici St. Jacques
– Chorizo cu piper
– Linte verde
– Anghinare la conserva
– Ierburi aromatice
– Lamaie si portocala
– Ceapa

Mod de preparare:

Am pregatit o reteta care e un mix intre Maroc si sudul Spaniei, o reteta usoara si rapida.
1. Intai pregatim lintea. E bine sa mananci linte, fasole, naut- sunt mai bune decat carnea! O fierbem cam 30 de minute, cat sa se simta bob cu bob. Intre timp, taiem ceapa cubulete si o calim in ulei pana devine aurie. Adaugam lintea si o sotam cu usturoi, sare si coaja de lamaie.
2. In alta craticioara, punem crema de anghinare (din conserva, data prin blender), adaugam sare, ulei de masline si amestecam. Mie imi place la nebunie anghinarea, e ca un steag pentru bucataria mediteraneana. Luam anghinarea de pe foc si o lasam alaturi. Pregatim scoicile Saint Jacques, le punem in tigaia fierbinte, cu un pic de sare, doar putin pe fiecare parte, apoi le scoatem pe un servetel.
3. Luam feliie de chorizo si le taiem in forma rotunda. Au un miros extraordinar, pacat ca nu sunteti cu mine sa le mirositi! Si pregatim farfuria. Intai se pune lintea- e baza, pamantul- ca o movilita sinuoasa. Apoi se pun scoicile si, peste ele, chorizo. Turnam cam doua linguri de sos de anghinare, punem frunzulite de salata si sos de lamaie (coaja de la 6 lamai cu sare de mare si ulei de floarea soarelui, tinute 30 de zile la macerat). Bineinteles, ierburi aromatice, fiindca daca tot vorbim de bucatarie mediteraneana, vorbim de tarile aromelor. Mai punem cateva picaturi de lamaie si coaja de portocala taiata julien si inca putin ulei de masline.

reteta_002

One comment on “Retete de revista, cu Mega Image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5