Ziua de luni este, de obicei, una mai lenta, ne urmim mai greu, pofta de treaba are un crescendo nu foarte alert si parca ne adunam fortele de unde se poate, pentru a fi in forma maxima in zilele urmatoare. Asa ca nici preperatele pe care le pregatim sau le savuram intr-o astfel de zi, mai cu seama intr-o astfel de seara, nu trebuie sa fie prea complicate. O salata usoara, cu inspiratie mediteraneana, cu somon delicios si cateva ingrediente care sa completeze pestele este ideala pentru a incheia ziua cu gratie. De acord cu mine?
Timp necesar: 10-15 min, 1 portie, Dificultate: usor
Ingrediente:
- 1 conserva de file de somon in ulei de masline
- 2 oua de prepelita
- 1 felie de chorizo
- legume – o anghinare, o andiva, o ciuperca, baby spanac, salara frisée, o ceapa, o rosie
- Mustar Dijon
- otet balsamic, ulei de masline
- vin alb
- lime
- sare, piper
Mod de preparare:
Se incepe cu sosul: se pune o lingurita de mustar Dijon cu boabe si una fara boabe, putin vin alb, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper negru proaspat macinat, zeama de la o jumatate de lime si se amesteca. Ar fi bine ca sosul sa fie facut cu o ora-doua inainte si sa fie pastrat la frigider pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Intr-un bol, se pun frunzele de salata frisée (daca nu aveti, salata Iceberg), fruzele de andive, anghinarea taiata in patru (daca se cumpara proaspata, se curata si se fierbe aproximativ o ora si jumatate in apa cu sare), frunzele de spanac, sare, piper, putin ulei de masline si se amesteca cu grija, sa nu se zdrobeasca, dar sa ajunga uleiul la fiecare frunza.
Mod de prezentare:
Pe un platou se incepe montarea salatei. Se pun cateva fruze de andive. cateva frunze de salata, bucatile de anghinare, deasupra se pune fileul de somon rupt in bucati (cu mana), o felie de chorizo taiata in patru (cui nu-i place chorizo il poate inlocui cu prosciutto). Se adauga cateva feliute de ceapa rosie, o ciuperca proaspata taiata in felii, frunzele de spanac, doua oua de prepelita taiate in jumatati, se presara si o lingurita de capere si cateva frunze de busuioc proaspat, aromat. Se pun cateva linguri de sos (nu mult, 3-4 linguri), cateva fasii de rosii curatate de coaja si seminte, piper proaspat macinat si, obligatoriu, la sfarsit se stropeste totul cu putin ulei de masline.
Va doresc pofta mare!
*reteta a fost pregatita pentru revista Mega Image, prietenii mei de nadejde