Cand esti pasionat de gastronomie, fiecare ingredient sau condiment iti provoaca o anume emotie. Si are o poveste in spate. De data asta, e vorba de minunatul mustar. Incep de azi un serial cu retete ce au la baza mustarul, in multiple forme, combinatii de gusturi si texturi.
Sunt pretentios cand vine vorba de furnizori si productori de la care aleg sa ma aprovizionez. Mereu testez pana sa ma opresc la produsele pe care le consider bune. In cazul mustarului, am ales sa va dau aceste #retetelacheie impreuna cu prietenii de la Maille, un brand frantuzesc recunoscut si apreciat pentru calitate. L-am testat si stiu ca gustul suprem al retetelor create i se datoreaza.
Odata cu campania 7 Idei de bucatarit cu mustar Maille vom lansa si un concurs pentru toti pasionatii de gatit. Asa ca, fiti atenti in urmatoarele saptamani la toate retetele pe care le voi pregati.
Provocarea va fi sa gatiti si voi una dintre ele si sa trimiteti dovada foto pe adresa luana@koon.ro, cu mentiunea “Particip la concursul 7 Idei de bucatarit cu mustar Maille”.
Premiul: o sesiune de gatit privata alaturi de mine. Pe care o vom povesti apoi pe blog.
Selectia o voi face chiar eu, asa ca fiti foarte seriosi in reproducerea retetei.
Reteta primei saptamani e in ton cu vara care inca nu se lasa dusa. Iar pe mine ma bucura. Pentru ca sunt mare consumator de salate, vom debuta, desigur, cu o salata.
Salata Spring cu andive si mustar Dijon
Ingrediente
– andive 4 buc
– mix de salata verde 100 gr
– morcovi 3 felii
– sparanghel verde 1 buc
– ciuperci 1 buc
– castravete verde 3 felii
– rosii cherry 2 buc
– alune de padure 3 buc
– ceapa verde 1/2 buc
– busuioc proaspat
– salata cress (decor)
Ingrediente sos de mustar
– mustar Dijon boabe Maille 2 linguri
– mustar Dijon fin Maille 1 lingura
– mustar Classic Maille1 lingura
– ulei de floarea – soarelui 40 ml
– ulei de masline 40 ml
– otet balsamic 1 lingurita
– miere 1/2 lingurita
– usturoi 1/2 catel
– portocale 1/2 buc (fresh de portocala)
– ridichii rosii 1/2 buc
Mod de preparare sos de mustar Maille
Intr-un castron se adauga mustarul Maille (boabe, classic si fin), peste care se adauga otetul balsamic, usturoiul tocat marunt, fresh-ul de portocale si mierea. Se amesteca bine si, treptat, se adauga uleiul de masline si de floarea soarelui. Se amesteca continuu, pana se omogenizeaza.
Mod de preparare legume crocante
Morcovul, castravetele, sparanghelul si ridichia rosie se feliaza pe lung cat mai subtiri si se tin in apa cu gheta pentru a deveni crocante.
Mod de preparare alune caramelizate
Se pun intr-o cratita la foc mic alunele de padure cu 1 lingura de zahar tos si 1 lingura de apa. Se amesteca pana ce prind culoarea aurie, caramelizandu-se.
Mod de prezentare
Intr-un bol mai mare sau o farfurie adanca, ideal alba, pentru eleganta, se aseaza frumos feliile subtiri de legume, pe rand. La final, se aseaza feliile de andive si de ciuperci. Cu ajutorul unei linguri se toarna sosul unitar, se pun peste cateva alune caramelizate si se decoreaza cu salata cress.
Este o masa perfecta pentru pranz sau cina. Important e sa o impartiti mereu cu cei dragi sau intre prieteni.
Pofta buna!
Al vostru,
Joseph