chefjosephhadad.ro

Haraimi în stil marocan

Joseph Hadad
Recipe by
50 minute
Timp: 20 | Preparare: 30 | Porții: 1 portie

Pentru că sunt foarte legat de rețetele preluate de la familia mea, m-am gândit să vă pregătesc o rețetă tare dragă mie, fără de care masa de vineri seară în familie, de Shabbat,  nu ar mai avea același sens.

Iată rețeta de Haraimi în stil marocan, extrem de ușor de preparat, foarte gustoasă și accesibilă pentru toți membrii familiei.

Ingrediente 

2 file de dorada

2 roșii inimă de bou
1 ardei capia
4 căței de usturoi
5 frunze de coriandru
4 frunze de pătrunjel
1 & 1/2 lingură boia dulce
1/2 linguriță curcuma
4 linguri ulei de măsline
1 lingură de ulei floarea soarelui
1 vârf ardei iute
vărf de sare
80 ml apă
Mod de preparare
Tăiați roșiile pe jumate și apoi le feliați.. Ardeii capia se taie fâșii. Încălziți tigaia cu 2 linguri de ulei de măsline, adăugați roșiile și ardeii, tăiați usturoiul pe jumătate și adăugați. Tocați pătrunjelul și coriandrul și adăugați-l, amestecați bine.
Într-un castron adăugați restul de ulei de măsline și 1 lingură de ulei floarea soarelui, adăugați boia, curcuma și sare, apoi amestecați bine. Fiecare file de pește se taie pe jumătate, se dă prin compoziția din castron, să intre bine ingredientele în pește.
Se așează bucățile de pește peste compoziția din tigaie, cu pielea în sus, se adaugă apa, se lasă la fiert 5 minute, iar apoi se pun 2 felii de lămâi confiate. Cine nu are, adaugă 2 felii de lămâi proaspete.
Peste preparat se adaugă puțin coriandru tocat, se pune capacul și se lasă la foc mic timp de 30 de minute. Se servește cald. Cine nu preferă dorada, poate alege lup de mare, somon sau păstrăv.
Pentru mai multe rețete, sfaturi, mici secrete, urmăriți serialul de IGTV, pe canalul meu de Instagram, #retetelacheie.
Al vostru,
Joseph

 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5