Daca as face un top al legumelor preferate, cu siguranta rosiile ar fi cap de lista. In afara de gustul bun, sunt foarte benefice pentru organism si pot fi folosite intr-o sumedenie de retete, reci sau calde, gatite sau brute si, mai ales, pot fi savurate si in simplitatea lor.
Asa ca, in clipa in care prietenii de la Mega Image mi-au propus sa incerc noul sortiment de rosii Miss Perfect, n-am stat pe ganduri si am creat cateva retete foarte simple si foarte aromate. Asta desigur, dupa ce am devorat mai intai o cutie de rosii Miss Perfect goale. 🙂
Aveti mai jos reteta detaliata si astept sa imi spuneti daca v-a placut.
Ingrediente
90 gr de rosii cherry Miss Perfect
½ ardei kapia
3 frunze de busuioc
1 fir cimbru proaspat
2 lingurite de vin alb demi sec
¼ lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
40 gr gheata rasa
sare
piper
Décor
1 floare de conopida
½ ridichie
ulei de busuioc
1 lingurita de mazare
migdale crude fara coaja
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele in blender, mai putin cele de décor. Se amesteca bine, timp de aproape 3 minute, pana devina o crema fina. Conopida se taie pe jumatate si se trage putin in tigaie, cu cateva picaturi de ulei, sa fie al dente. Se pune peste gazpacho.
Se decoreaza apoi cu felii subtiri de ridichi. La final, se adauga ulei de busuioc.
Recomandare! Se serveste rece, este un preparat perfect pentru un pranz estival.
Al vostru,
Joseph