Pentru acest desert ai nevoie de patru forme de tarta si cateva ingrediente simple.
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII
4 foi de placinta
500g de branza de vaci
500g capsune
100g afine
7-8 bucati de marshmallow mic
1/2 de pachet de unt gras
1/4 de lingurita de coaja de lamaie
1/4 de lingurita de coaja de portocala
1,5 linguri de zahar pudra
Mod preparare:
Pasul 1: Intai prepar umplutura, apoi sosul de capsune. Iau branza de vaci (atentie, nu trebuie sa fie grasa, maxim 3-4% grasime este suficient cand pregatim retete pentru copii). O pun Intr-un castron si o amestec cu coaja rasa de lamaie si de portocala, o lingura si jumatate de zahar pudra si un praf de scortisoara. Tot In compozitie adaug si 5-6 bucati de marshmallow tocate marunt. Apoi amestec totul foarte bine. Las deoparte.
Pasul 2: Topesc untul intr-o craticioara. Pregatesc patru foi de placinta. Cand se raceste untul, pensulez prima foaie cu un pic de unt, pun peste ea inca o foaie, adaug unt, apoi inca o foaie – trei foi de placinta, in total. Tai foile suprapuse in patru.
Pasul 3: Iau compozitia de branza si o impart in patru parti. In patru forme de tarta, pun cate un sfert din foile de placinta, pensulez cu unt, adaug sfertul de compozitie cu branza si strang peretii foilor formati din foi. Pun cele patru forme de tarta la cuptorul preincalzit la 160?C, pana cand prind o culoare aurie la colturi. Iau tartele din cuptor, le scot din forme si le mut intr-o tava cu hartie cerata data cu unt. Le mai dau cateva minute la cuptor, apoi le las sa respire un pic.
Pasul 4: Din 500g de capsune proaspete, zdrobite la blender sau cu mixerul, obtin un sos ca o supa, pe care o mai pot potrivi de zahar (zahar pudra, se topeste mai repede).
Pasul 5: PREZENTAREA PE FARFURIE: Fiecare portie de desert se asaza separat, pe cate o farfurie usor adanca. Pun cateva linguri din sosul de capsune in mijloc, care formeaza o baza lucioasa ca o oglinda. Scot o portie de placinta din tava, cu ajutorul unei paletute, si o asez in mijloc. Tai apoi cateva capsune si cateva afine in jumatate si le aranjez frumos in jurul tartei. Decorez cu cateva bucati de marshmallow puse peste placinta.
Pasul 6: UN MIC TRUC Sosul de capsune poate fi servit cu inghetata, clatite, gogosi, vafe. Sosul se poate prepara doar din fructe proaspete date prin blender cu zahar sau se poate da ulterior intr-un clocot si raci bine. Sfatul meu e sa-l strecori prin tifon, ca sa aiba o consistenta mai fina.
*reteta preparata cu ingrediente din magazinele Mega Image