chefjosephhadad.ro

Crema de lime cu fructe de padure – un desert racoritor si aromat

Ca in fiecare saptamana, una din sugestiile mele pentru voi, dragii mei, este si un desert. Si cum fructele de padure ocupa un loc important in bucataria mea, fiind un ingredient la care apelez in majoritatea momentelor din zi, de la micul dejun si pana la cina, azi ma propun inca un desert care imbina niste arome dulci-acrisoare, cu senzatia racoritoare si gustul puternic.

Fructele de padure pot fi consumate atat proaspete, cat si congelate, mai ales in perioada sezonului rece, atunci cand pot fi cumparate din supermaket, insa acum, cand deja au aparut in piete, e si pacat sa nu ne bucuram de proprietatile lor. Aceste fructe sunt puternici detoxifianti, au multe vitamine si pot fi gustari ideale intre mese. Formele simpatice ii pot amuza pe copii, iar consumul lor se recomanda a fi cat mai frecvent. La micul dejun le putem combina cu un iaurt de capra si cateva cereale sau le pun pune intr-un smoothie, la pranz ne putem bucura de o limonada cu fructe de padure, iar la cina pot fi alaturate unei fripturi, ca sos complementar. Iar, din cand in cand, ne rasfatam cu un desert delicios, care aduce zambetul pe buze intregii familii.

Eu va propun astazi o crema de lime cu fructe de padure. Este usor de facut, are o prezentare foarte draguta si un gust racoritor si aromat. Sa trecem la treaba!

Ingrediente pentru 4 portii: 

  • 80ml zeama de lime
  • 120gr de zahar
  • 180gr de unt gras
  • 150gr de oua (2-3 bucati, in functie de marime)
  • coaja de lime rasa
  • 250ml de smantana grasa, dulce
  • fructe de padure asortate
  • alune de padure caramelizare

Crumble: 

  • 120g de unt
  • 100g de faina
  • 60g zahar pudra

Preparare: 

Se pun la fiert cele 60g de zahar si zeama de lume pana se obtine un sirop putin lipicios. Se ia siropul de pe foc, i se adauga untul si se amesteca pana se topeste.

Se bat ouale cu 60gr de zahar pana devin cremoase si se umfla. Separat, se bate smantana lichida pana se omogenizeaza. Se iau apoi 3-4 linguri din ouale batute, se pun in sirop incet, pentru a potrivi temperatura, apoi se ia mixerul si se toarne toata compozitia, care va fi mixata.

Se bate smantana dulce pana devine tare, se adauga crema de zeama de lime si, cu paleta, incet, se omogenizeaza.

Intr-un pahar nu prea inalt, se incepe montarea desertului in straturi. Se pune un strat de compozitie si se da la frigider. Se scoate si se adauga fructele, apoi din nou se pune la frigider pentru apr. 30 min, pana fructele se intaresc. Se mai face un etaj, astfel incat sa ramana un cm pana la buze de sus a paharului.

Pentru crumbke, se amesteca toate ingredintele ca intr-un soi de coca pentru cuscus. Se pun in tava compozitia la 180 grade Celsius si se da la cuptor pana devine aurie. Se scoate si se lasa la racit.

Prezentare:

Desertul a fost deja montat in pahare. Peste compozitie se aseaza crumble-ul sfaramat, alunele de padure caramelizate, fructele de padure pastrate pentru decor si coaja de lime rasa. Se serveste foarte rece. Ah, delicios!

 

 

*reteta realizata pentru revista Mega Image, prietenii mei de nadejde

Category:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5