Retetele specifice bucatariei reci sunt printre cele mai usor de preparat si foarte sanatoase. Desi aparent denumirea le face sa para sofisticate, sunt atat de simplu de reprodus si extrem de savuroase. Secretul sta intotdeauna in prospetimea ingredientelor si in sos.
Astazi va prezint o noua reteta din campania 7 Idei de bucatarit cu mustar Maille. Foarte apreciata de toti cei care au gustat-o si sunt sigur ca va fi si pe placul celor dragi voua. E buna si ca aperitiv dar si ca o masa lejera de seara.
Ca sa va iasa, respectati intocmai reteta.
Si, asa cum v-am obisnuit in ultimele saptamani, nu uitati de CONCURS.
PROVOCARE: Gatiti si voi una dintre retetele din cadrul campaniei si trimiteti dovada foto pe adresa luana@koon.ro, cu subiectul “Particip la concursul 7 Idei de bucatarit cu mustar Maille”.
PREMIU: O sesiune de gatit privata alaturi de mine. Pe care o vom povesti apoi pe blog + o colectie completa din toate sortimentele de mustar Maille.
Selectia o voi face chiar eu, asa ca fiti foarte seriosi in reproducerea retetei.
Ingrediente
½ file de sea bass (300 gr)
4 linguri de smanatana lichida
1 avocado
1 rosie
1 ceapa verde
1 fir de cimbru
1 lamaie
3 tipuri de mustar 1 lingurita mica (au Miel, Dijonnaise & cu boabe de mustar)
1 si ½ vin alb demisec
sare
piper alb
2-3 felii conopida
1 ridiche
ulei de masline
salata cress sau 2 frunze de salata verde
Mod de preparare
Sosul. Se adauga intr-un bol smantana impreuna cu mustarul, vinul alb, sare, piper si un fir de cimbru maruntit. Se amesteca bine cu o lingura si se asezoneaza dupa gust.
Ceviche. Se curata si viscereaza pestele. Se fileteaza si se indeparteaza pielea. Se taie pe lungime, in 4 si apoi in cubulete medii. Se curate avocado, se taie pe jumatate si se tine in apa cu lamiae 10-15 minute, ca sa nu oxideze. Se scoate, se tamponeaza si se taie cuburi, ca pestele.
Se amesteca avocado cu caviche de sea bass si se asezoneaza cu sare, piper, ulei de masline si lamaie. Se taie ceapa verde foarte marunt si se amesteca totul impreuna. Se ia de rosii, se taie in sferturi. Se scoate pielea si se fileteaza. Se ia conopida si se taie in stil carpaccio. Se lasa in apa cu gheata jumatate de ora, sa fie crispy.
Mod de prezentare
Se ia o forma rotunda si se aseaza in mijlocul farfuriei. Se umple cu ceviche si se preseaza cu lingura foarte bine, pana devine ca un mozaic. Se scoate forma, se aseaza file-ul de rosii jumatate din ceviche, se asezoneaza cu salata verde, sare, piper alb si un zdrob de lamaie.
Se aseaza salata peste rosii, se scoate carpaccio si se adauga de jur imprejurul rosiilor.
Se ia o lingura bogata de sos si se adauga frumos, langa preparat (dupa imaginatia fiecaruia). Decorati cu salata cress si ridichi.
La final, se adauga cateva picaturi de ulei de masline deasupra intregului preparat.
Se poate servi cu paine neagra prajita, calda.
Pofta buna!
Al vostru,
Joseph