Schimbarile ce se succed in natura de-a lungul unui an, trecerile de la o perioada la alta le consider drept o evolutie logica, normala, dar si o imbunatatire continua. Fie ca e vorba de trecerea anilor, imbogatirea cu experiente noi, cunostinte pe care le acumulez, feedback-uri ale clientilor pe care pun mare pret sau pur si simplu dorinta mea de autodepasire si provocarile pe care mi le adresez, toate acestea ma motiveaza sa evoluez si eu.
Anotimpul cel nou, primavara ce se tot lasa asteptata, e celebrata intr-un mod aparte la Joseph Restaurant: am decis sa modific meniul, sa il imbunatatesc, sa ii aduc un suflu nou. Evolutia pe care am simtit-o in acesti 5 ani de cand am pornit la drum cu Joseph Restaurant a fost atat in ceea ce ma priveste pe mine si perfectionarea mea in gastronomia fina, dar si a echipei mele si in special a clientilor, care au apreciat preparatele propuse de mine. In completarea parcursului de pana acum, dar si din dorinta de schimbare, meniul a fost regandit si i s-au alaturat cateva noutati de care sunt mandru.
Intotdeauna spun cu drag ca daca nu as fi ales drumul gastronimiei, as fi fost cu siguranta arhitect, caci am simtit pasiunea pentru constructii si deconstructii, planuri, desene, linii si forme geometrice din tinerete. O noutate a meniului abia relansat este tocmai aceasta pasiune mai veche a mea, arhitectura, pe care am transpus-o cu si mai multa atentie in tehnica de plating. in formele si proportiile pe care le abordez. Farfuriie sunt gandite si concepute mai in detaliu, preparatele au prezentari imbunatatite, iar dincolo de savurarea olfactiva si gustativa a rezultatului, aspectului i se acorda o importanta sporita, platingul fiind dus la rang de arta.
Partea clasica a gastronomiei finei a fost completata pe alocuri de elemente de gastronomie moleculara, o noutate in preparatele mele si o provocare totodata si pentru mine insumi de a ma tine la curent cu tendintele actuale, alaturi de folosirea si mai multor elemente naturale la care am apelat: in noul meniu veti descoperi cateva suprize ca parte a decorului: piatra si brad.
In ceea ce priveste schimbarile in gama preparatelor, intreaga lista de gustari reci a fost schimbata si am introdus optiuni precum Foie Gras servit cu trufe si marmelada de mere, Tartar de ton transformat, care contine o crema de lamaie cu ghimbir, fresh si savuros, o noutate a imbinarii de gusturi. De asemenea, Green Symphony se adreseaza atat vegetarienilor, cat si celor care doresc sa aleaga o gustare fina, usoara, fiind un preparat fantezie ce contine crema de humus, legume de sezon, sparanghel verde si inima de anghinare, alaturi de felii de pomelo si ulei de citrice.
Multe alte noutati ce se regasesc in meniu sunt gandite drept experiente complete, menite sa ofere senzatii olfactive, placere vizuala, savoare si gust deosebite, dar si putin spectacol culinar in fata clientului. Dover sole-ul este, asadar, filetat in fata clientului, pentru un plus de originalitate si rafinament, iar sosul ales pentru servire este unul de Champagne.
Va astept cu mult drag, in casa noastra superba, de pe Str Dr Ion Cantacuzino nr 8, ce gazduieste toate visele mele legate de bucataria rafinata.
Al vostru,
Joseph