chefjosephhadad.ro

Blog

Quesadilla de vară

No Comments

A venit vara și nimeni nu prea mai vrea să piardă mult timp în bucătărie. Așa că fie dacă vorbim de o masă din timpul săptămânii sau o întâlnire cu prietenii pentru un meci sau o petrecere în grădină, o quesadilla este o opțiune foarte bună și gustoasă de a umple masa. Și, mai mult de atât, este simplu de făcut. Dar trebuie să țineți cont de câteva reguli ușoare, pentru a obține rezultatele cele mai spectaculoase.

În primul rând, pentru ușurință și curățenie, cel mai bine este să folosiți o singură tortilla pe care să o împăturiți pe jumate în loc să folosiți două tortillas puse una peste alta. Pentru că după ce s-a prăjit bine pe o parte, quesadilla trebuie întoarsă pe cealaltă parte, este mult mai ușor să întoarceți una îndoită decât două puse una peste alta, care vor face să se împrăștie compoziția prin tigaie (și pe lângă). Și nu puneți prea multă compoziție, oricât de tentant ar fi. Aveți grijă să fie suficientă brânză, care va fi lipiciul quesadilliei, iar restul ingredientelor, oricare ar fi ele, carne, legume, fasole, etc, să fie puțin îndepărtate de margine.

Odată pusă în tigaie, quesadilla trebuie gătită la foc mic pentru că tortilla este foarte subțire și se poate arde repede, însă ne interesează ca brânza să aibă timp să se topească. Nu vă grăbiți cu un foc mare pentru că oricum nu este nevoie de mult timp pentru a fi gata și o quesadilla arsă nu place nimănui.

Și dacă tot a venit vorba de umplutură, aici puteți fi oricât de creativi. Brânza este obligatorie și uneori suficientă. De un fel sau de mai multe, aceasta rămâne la latitudinea voastră. Pe lângă brânză, însă, puteți adăuga orice legume, carne, pește, fructe de mare, cam tot ce vă este poftă. Însă recomandarea principală este ca ingredientele să fie deja gătite, având în vedere timpul scurt pe care îl petrece quesadilla pe foc. Așadar, carnea, peștele, leguminoasele (fasole, năut, etc) trebuie preparate în prealabil. Legumele proaspete pot fi lăsate ca atare. Însă aveți grijă să nu puneți prea multe ingrediente, să lăsați gusturile să vorbească pentru ele și să se evidențieze.

În plus, o altă atenție deosebită pe care trebuie să o acordați ingredientelor atunci când faceți o quesadilla, este ca acestea nu nu fie prea umede, prea zemoase, pentru că vor distruge crocănțeala tortilliei. Puteți chiar să ștergeți ușor cu un prosop de bucătărie ingredientele care par prea umede.

Și vă spuneam că puteți fi oricât de creativi cu umplutura, dar asta nu înseamnă să vă rezumați la aromele mexicane, acolo de unde vine quesadilla, ci puteți să puneți în tortilla și ingrediente inspirate din alte bucătării ale lumii. Puteți face quesadilla în stil thai sau, de ce nu, o quesadilla cu parmigiana italiană?

Și nu în ultimul rând, nu înghesuiți mai multe bucăți într-o tigaie pentru că vor transpira și își vor pierde textura aceea atât de apreciată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5