Carnea de rață este o alternativă la clasicul pui, mult mai gustoasă. Lumea este obișnuită mai ales cu pieptul de rață pregătit perfect, dar de ce nu ne-am îndrepta și către alte componente ale sale, cum sunt pulpele? Așa că v-am pregătit aici două variante de a folosi carnea de rață într-un mod facil și de efect.
Se iau pulpele de rață și se curăță bine, pentru că este posibil să mai aibă urme de pene. Pentru 4 pulpe se pregătesc 4 foi de dafin, un fir de rozmarin, 4 fire de cimbru, 3 căței de usturoi în coajă și 10 boabe de piper negru. Se mai adaugă coajă de portocală și de lămâie verde curățată cu peeler-ul, cu grijă să luați cât mai puțin din partea albă a cojii, și sare, evident. Toate acestea trebuie puse fie în grăsime de rață, cumpărată din oraș, fie ulei de floarea soarelui. Se așază pulpele în oală și se adaugă mirodeniile, iar apoi se toarnă ulei astfel încât să fie 2 cm peste carne. Se acoperă oala cu staniol și se dă la cuptorul preîncălzit la 90 grade pentru 8 ore sau peste noapte.
Când sunt gata, fie se consumă imediat, fie se pun pulpele la borcane. Se pune câte o pulpă în borcan și se toarnă grăsimea deasupra. Se închide cu capac și se dă un clocot în bain marie. Dacă vreți să nu le conservați, carnea rezistă în acea grăsime, la frigider și până la o lună.
Fie că le mâncați la câteva zile după, fie la câteva luni după, scoateți pulpele din grăsime și dați-le 20 minute la cuptor, cât să se încălzească și să prindă o crustă delicioasă.
Și de data aceasta folosim pulpele de la rață, așa că nu uitați să le curățați bine.
4 pulpe se pun la fiert fie în apă (2 litri), fie, preferabil, în supă de bază de legume, 300 ml sos de soia, cu 2 stele de anason, 4-5 căței de usturoi, o linguriță de ghimbir tocat și 4 linguri de zahăr brun. Le fierbem vreme de o oră, până ce rața e gătită cam 80%.
Separat se pun 120 g de sos sweet chili, 5 linguri de mirin, 1 fir de lemongrass tocat, 1 stea de anason, 2 felii de ghimbir, 1 cățel de usturoi, 1 lingură de miere și 200 ml sos de soia. Se adaugă 150 ml apă și se lasă la fiert un sfert de oră ca să se reducă și să fie lipicios. Se lasă apoi la răcit.
Pulpele răcite se pun în tavă și se ung cu pensula cu sosul pregătit. Cel mai bine, însă, este să fie puse pe un grătar, ca să nu se lipească de tavă. Se dau la cuptor la 160 grade pentru 35 minute, până devin maro închis.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5