chefjosephhadad.ro

Blog

Plin sezon de urzici

No Comments

Le ador! Sunt fantastice! Așa că de fiecare dată când sunt în sezon, le consum cât de mult pot. Urzicile nu sunt ca spanacul să poți să îl ai pe tot timpul anului, ci doar câteva săptămâni pe primăvară și gata.

Partea interesantă este că până să vin în România, nici nu auzisem de ele. Dar cum le-am descoperit, după ce mi-am luat porția de înțepături, pentru că nu știam exact cum se curăță, m-am îndrăgostit de ele și am început să le folosesc în diverse rețete. Nu trebuie să te rezumi la câteva preparate tradiționale, ci poți fi oricât de creativ.

Urzicile merg bine cu piept de pui sote sau cu pește prăjit ori miel. Cu mielul merg cel mai bine. Dar mai am și alte variante în care le gătesc. De exemplu, pot fi făcute o supă peste care apoi să presari brânză dulce, urdă, sau feta, ulei de măsline și poți să razi și niște roșii deasupra. De asemenea poți face shakshuka, că tot este un fel de mâncare foarte la modă acum în București. Pentru aceasta înlocuiești roșiile cu urzici. Sau poți înlocui clasicele ouă ochiuri de peste soteul de urzici cu ouă fierte moi, desfăcute astfel încât gălbenușul să se prelingă delicios peste piureul verde.

Dar cel mai mult din toate îmi plac urzicile făcute în tigaie și cu ouă alături. Simplu. Cu pâine neagră prăjită. Sunt top!

Cum se pregătesc urzicile

După ce le curățați și spălați, urzicile se opăresc. Apoi eu le trag în tigaie cu usturoi și ceapă tocate și adaug supă de bază de legume peste. Las să scadă și apoi le pun în blender. Le asezonez cu sare și piper,după care cu această bază pot face orice, de la urzicile cu ou, clasice, la risotto sau supă.

Primăvară frumoasă să aveți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5