chefjosephhadad.ro

Blog

Ouă pe gustul tuturor

No Comments

Se zice că un ochi sau ou fiert este oricine în stare să gătească, și e chiar subiect de glumă pentru cei care nu prea se pricep în a-și pregăti mâncarea. Poate că este așa. Dar de la un ou fiert la un ou fiert perfect, este o cale de străbătut.

V-am arătat rețete cu ouă, însă hai să vă dau și câteva ponturi pentru a fi un expert în pregătirea lor.

Ponturi utile despre ouă

De exemplu, pentru ouăle fierte, este important ca apa să fiarbă la foc mic, pentru a nu face bulbuci mari care să mute ouăle prin vas, ceea ce ar putea duce la crăparea cojii. De asemenea, timpul de fierbere diferă pentru ouăle proaspăt scoase din frigider și cele de la temperatura camerei, pentru acestea de pe urmă fiind cu un minut mai scurt.

De regulă pentru ouă cu o textură catifelată este bine să folosiți foc mic, care să ajute la gătirea treptată a albușului și gălbenușului.

Pentru a obține ouă poșate perfecte, este bine să scăpați de excesul de apă din albuș. Cu cât ouăle sunt mai proaspete, albușul este mai compact în jurul gălbenușului, iar pe măsură ce se învechesc (deși sunt încă perfect în regulă pentru consum), acesta devine mai apos. Pentru a lucra bine cu ouăle mai vechi, este recomandat să le spargeți într-o spumieră pentru a lăsa să se scurgă prin găurile ei albușul lichid și apoi să le puneți în apa care fierbe foarte încet, fără bule, pentru a nu disipa albușul.

Dacă aveți rețete în care trebuie folosit doar gălbenușul, nu aruncați albușul. Congelați-l într-un borcan și adunați mai multe albușuri de-a lungul timpului, apoi folosiți-le în rețete ce necesită doar albușurile.

Și cel mai important din toate, regulă la care eu țin mult, este cea de a spăla ouăle înainte de a le pune în frigider. Riscul de contaminare este mare, atât la folosirea lor, atunci când le spargeți, cât și contaminarea celorlalte alimente din frigider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5