chefjosephhadad.ro

Blog

Noul meniu de la Caju, incursiune în gastronomia mediteraneană

No Comments

Știți că sunt un creator și că îmi place să vă întâmpin în restaurantele mele cu preparate noi. Stă în firea mea să mă joc cu ingrediente, să alătur gusturi și texturi pentru a da naștere unor mâncăruri care pe voi să vă bucure și să vă facă să aveți o experiență frumoasă.

Prin câteva transformări a trecut și meniul de la Caju, restaurantul de lângă Atheneu, de pe strada Nicolae Golescu 16, unde vă aștept cu drag să petreceți cu prietenii sau mâncați împreună cu un partener de afaceri. Aici mâncarea te duce cu gândul la vacanță, la aromele din zona Mării Mediterane, iar faptul că este amplasat pe o stradă istorică face ca orice client să trăiască la maximum experiența unei mese la Caju.

Meniul cel nou aduce în prim plan preparate mai apropiate de sezonul rece care, deși noi nu vrem, vine cu pași repezi. O parte importantă este ocupată de preparatele de bază din pește, vită, pui sau fructe de mare. Simplitatea este cheia, dar este o simplitate învăluită în arome mediteranene. Secretul este munca întregii echipe de bucătari care, împreună cu mine, transformă ingrediente de calitate în preparate  care rămân în mintea clienților ca amintiri plăcute.

La Caju găsiți hamburger de vită cu inele de ceapă crocantă, piept de pui cu ierburi din Provance, baby calamari cu risotto și șofran, doradă cu vinete coapte afumate aromate cu coriandru, ardei capia copt, sos de măsline Thassos și migdale crocante, caracatiță la grătar cu sos de hrean cu capere, pupe de rață confiate cu polenta, cotlet de miel din Noua Zeelandă cu cartofi dulci la cuptor, antricot de vită din America, tigaie cu fructe de mare sau kafta de vită învelită în kataif. Alături de preparatele de bază am gândit niște garnituri delicioase: sparanghel, cartofi dulci, piure de cartofi cu trufe, orez basmati, dar și cartofi prăjiți.

Pentru cei grăbiți am gândit aperitive calde sau reci: carpaccio de vită, gustare orientală, carpaccio de somon, burrata alla truffle, tattaki tuna tartar, tartar de vită, carpaccio de ananas, falafel egiptean, piept de pui marinat cu chilli, shaorma (celebra mea shaorma pe care trebuie neapărat să o gustați!) sau halloumi pe grătar cu sos tzatziki.

O masă la Caju nu se poate încheia decât cu un desert pe cinste, iar mie îmi place să gândesc totul echilibrat astfel încât prăjitura să fie cu adevărat savurată de cei care vin la mine la masă, fără să simtă că explodează de cât au mâncat. Halvah parfait, tiramisu, tartă de limetă sau de ciocolată sau cheesecake sunt propunerile pe care vi le fac pentru un desert la Caju.

Meniul de la Caju este pentru tine, cel sau cea care vrei să mănânci ceva foarte bun, dar fără să trebuiască să îți pui rochia de seară sau costumul și cravata. Te aștept în lumea mea gustoasă!

 

Al vostru,

Joseph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5