chefjosephhadad.ro

Blog

Noua etichetă a ieșitului la masă în oraș

No Comments

De-a lungul zecilor de ani, poate chiar a sutelor, eticheta bunelor maniere s-a schimbat, mai ales în ceea ce privește regulile de la masă. Acum, pe lângă vesela frumos aranjată, telefonul își găsește un loc important alături de pahare și tacâmuri, de exemplu. Iar lista poate continua. Însă, odată cu pandemia, noi modificări și-au găsit locul în obiceiurile noastre de ieșire la restaurant.

Rezervările au devenit acum mult mai apreciate. Chiar dacă v-am mai spus și cu alte ocazii cât de importante sunt rezervările pentru un restaurant, acum ele au devenit importante și pentru clienți. Nu prea mai putem fi spontani, când pentru o simplă ieșire din casă trebuie să verificăm dacă avem mască și dezinfectant la noi. La fel și cu mâncatul în oraș. Mai ales de când reglementările cer o capacitate redusă a localurilor. Așa că dacă vreți să fiți siguri că prindeți o masă în restaurantul pe care îl preferați, securizarea ei prin rezervare este mai mult decât necesară.

Instagramul a devenit cea mai eficientă unealtă de comunicare între local și client. De multe ori înainte de a comanda, verificați contul de insta pentru a vedea cum arată un preparat. De asemenea, înainte de a porni către un restaurant sau cafenea, nu e o idee rea să verificați profilul, postările și sotry-urile pentru a vedea orele de program și dacă nu cumva e închis sau a apărut vreo modificare față de ceea ce știați, mai ales la localurile mici, unde o pozitivare a unui angajat poate da peste cap întregul proces.

Certificatul verde este obligatoriu la intrarea într-un restaurant, așa că acum, înainte de a planifica o cină cu mai mulți prieteni, trebuie să îi întrebați pe fiecare în parte dacă au așa ceva. O bătaie de cap în plus, ar spune unii, însă deja începem să ne obișnuim și cu această nouă regulă.

Iar răbdarea este de aur. Din păcate, odată cu pandemia, o mare parte din personal a virat către alte domenii și se observă o mare scădere a forței de muncă. La aceasta se adaugă și pozitivările care nu iartă pe nimeni, așa că adesea restaurantele funcționează la o capacitate redusă a angajaților, ceea ce se traduce prin timpi mai lungi de așteptare. Așa că la vechea cutumă de a fi politicos cu personalul de servire, aș mai adăuga acum și un pic de răbdare. Până la urmă, cel mai important este că ieșiți la restaurant pentru a vă simți bine și a petrece timpul cu oameni dragi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5