V-am mai povestit pe aici despre mica mea plăcere de a consuma curmale dimineața și cum le consider un super aliment. Dar în afară de a fi consumate ca atare, curmalele pot fi folosite și în alte feluri la fel de gustoase, însă mai creative.
În bucătăria Nord-Africană, curmalele sunt adesea utilizate și în preparatele sărate de mâncare, mai ales cele pe bază de carne. Dar curmalele pot fi foarte bine asociate și cu brânză sau pot înlocui gemuri din combinații celebre, cum ar fi curcanul cu gem de merișoare sau dulceața de ceapă în burger. Pasați fructele și folosiți pasta de curmale pentru curcan sau amestecați ceapa cu curmale atunci când pregătiți dulceața pentru burger.
Curmalele mai pot fi transformate și în zahăr de curmale, un produs obținut prin măcinarea fructelor uscate, care poate înlocui cu ușurință zahărul muscovat din preparate sau poate fi pus ca îndulcitor în locul zahărului obișnuit, mai bogat caloric și mai slab nutrițional ca cel din curmale. Același efect îl are și siropul de curmale, care poate fi pus peste clătite, ca îndulcitor în preparate și chiar și în cafea sau ceai, or într-o porție de iaurt cu fulgi. Însă cel mai creativ mod de a-l utiliza este în cocktailuri, unde dă o aromă distinsă, nu doar dulceață.
Curmalele se pot pasa într-o pastă delicioasă care să înlocuiască gemul tradițional de la micul dejun. Și, mai mult, pot fi chiar și umplutură pentru diverse tarte, tot în loc de gem sau alte creme pline de zahăr.
Deși îl puteți face și în casă, doar că durează mult mai mult, oțetul de curmale se găsește în magazine de tip plafar și online și este o sursă mai bună de nutrienți decât oțetul de mere, de exemplu. Cu o culoare închisă și un gust bogat, poate aduce puțin cu oțetul balsamic, și se poate folosi în toate contextele în care adăugați de obicei oțet.
Așa că data viitoare când mai plecați în vacanță prin țări din Orientul Apropiat, acolo unde curmalele se găsesc în zeci, chiar sute de sortimente, nu vă întoarceți acasă fără o „captură” bogată, care să vă dea gust preparatelor.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5