chefjosephhadad.ro

Blog

Mic dejunul meu preferat

No Comments

Bună dimineața, dragii mei! Voi cum vă începeți ziua? Eu am mereu grijă să mi-o încep cu un mic dejun care să îmi dea suficientă energie încă de dimineață și acord o însemnătate importantă acestei prime mese a zilei. Și așa mi-am învățat și copiii.

Lucrez până târziu, așa că dimineața nu mă trezesc foarte devreme, iar mic dejunul îl iau în jurul orei 10:30, masă care îmi umple bateriile până în jurul orei 14-15 când mă așez pentru prânz.

Îmi place să îmi variez mesele de dimineață, așa că mănânc și legume, și musli, și ouă, și lactate.

De exemplu, de două ori pe săptămână mănânc câte două ouă fierte moi, lunea și joia sau vinerea. Alături de ouă pun neapărat castraveți, roșii, ceapă verde, măsline și două felii de pâine Pumpernickel. În alte zile înlocuiesc ouăle cu cottage cheese (brânzică de casă) și îi alătur aceeași combinație de legume, stropite cu un pic de ulei de măsline și însoțite de aceeași pâine negră, densă. Mai am alte zile în care mănânc doar legume, dar sub forma unei salate marocane. Toc mărunt castraveți, ardei, roșii, ceapă verde, mult pătrunjel și două linguri de tahini, pasta de susan plină de energie, calciu. Este o explozie de vitamine care îmi ține foarte bine de foame până la prânz.

Alte dimineți încep cu un bol de musli cu fructe uscate, amestecate cu iaurt și presărate cu două lingurițe de miere.

Cafeaua o beau în mod tradițional, făcută la ibric, în care pun puțin lapte.

Sper să vă inspir un pic cu aceste variante de mic dejun și să aveți și voi astfel energia bună a dimineților pline de vitamine. Găsiți-vă variantele cu care organismul vostru rezonează cel mai bine și urmați-le, fie că mâncați zilnic același lucru, fie că le variați între zilele săptămânii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5