chefjosephhadad.ro

Blog

Mese delicioase vegetariene la cuptor

No Comments

Legumele simple, coapte, sunt printre vedetele sezonului, însă ele devin și mai interesante atunci când le oferim puțină atenție și câteva ingrediente în plus, pentru a obține o masă delicioasă direct din cuptor și, de cele mai multe ori, vegetariană sau chiar vegană.

Am adunat pentru acest articol câteva preparate pe bază de legume, ușor de gătit acasă și foarte gustoase.

Ciuperci

Ciupercile la cuptor sunt ceva obișnuit, însă dacă le pui puțin unt și niște usturoi, devin deja un fel de mâncare în sine. Amestecați într-un bol câteva linguri de unt topit cu 2 căței de usturoi zdrobiți, frunzele de pe două crenguțe de cimbru proaspăt și o linguriță de oțet balsamic. Asezonați cu sare și piper negru proaspăt măcinat și adăugați pălării de ciuperci în castron, amestecând bine. Întindeți ciupercile pe o tavă tapetată cu foaie de copt și dați la cuptor pentru aproximativ 20 minute, până se înmoaie și caramelizează ciupercile.

Dovlecei

Pe de altă parte, spre deosebire de ciuperci, dovleceii pot fi destul de insipizi dacă sunt gătiți simplu. Această rețetă ușoară le dă gust și savoare. Tăiați dovlecei mici pe lung în sferturi și puneți-i pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Stropiți-i din abundență cu ulei de măsline, și presărați deasupra usturoi feliat, fulgi de ardei iute, frunze de cimbru proaspăt, sare și piper. „Masați” dovleceii astfel încât și fie bine acoperiți cu aromele presărate și dați la cuptor pentru 13-15 minute, până se înmoaie și rumenesc puțin. La final presărați deasupra coajă de lămâie rasă și serviți-i cu sferturi de lămâie puse alături.

Conopidă

Și ce ați zice de o „friptură” de conopidă? Aveți nevoie de o căpățână de conopidă întreagă pe care să o puneți într-o tava de cuptor. O înconjurați de roșii cherry, sferturi de ceapă roșie și păstăi de fasole verde. Asezonați cu sare și stropiți cu ulei de măsline din abundență. La final, presărați peste conopidă oțet balsamic și dați la cuptor aproximativ o oră și jumătate. Când s-a înmuiat și rumenit și este gata de servit, garnisiți-o cu pătrunjel proaspăt tocat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5