chefjosephhadad.ro

Blog

Masterchef – ediția a opta

No Comments

A început o nouă ediție Masterchef. Cea de-a opta. Dar nu doar atât, ci poate cea mai spectaculoasă de până acum.

Primul lucru pe care l-am observat diferit față de ediția precedentă la care am fost jurat, este gradul de pregătire al concurenților. Se vede că această pandemie și-a pus amprenta asupra celor de acasă, care de voie sau nevoie au gătit mult mai mult în bucătăriile proprii și s-au documentat, am experimentat, astfel încât acum au ajuns să aibă un nivel aproape de cel al profesioniștilor cu câțiva ani de experiență.

Ne-a fost foarte greu să îi alegem pe cei 22 de concurenți finali. În plus, am fost foarte emoționat de poveștile celor care au venit să ne gătească. De exemplu, am avut un concurent de patruzeci și ceva de ani care își pierduse fiul anul acesta și a venit să gătească pentru el. Pe de altă parte, am avut o concurentă care ne-a gătit un preparat ce mi-a adus aminte de mâncărurile bunicii. Deși era româncă, a pregătit o supă de gutui cu cuburi de miel, inspirată din Nordul Africii. Incredibilă!

Și echipa s-a schimbat. Chef Foa a revenit în juriu și nouă ni s-a alăturat chef Radu Dumitrescu, iar împreună am făcut o echipă foarte închegată. Suntem toți pe aceeași lungime de undă, gândim la fel și jurizăm la sânge. Nu este simplu să câștigi 50.000 Euro, așa că nu am fost deloc indulgenți.

Platoul ediție aceasta este mult mai frumos, arată ca un restaurant de top. Iar ingredientele folosite au fost la cel mai înalt nivel. În plus, am învățat rețete noi și de la colegii mei. Radu a făcut niște chiftele de păstrăv afumat. El gătește rețete destul de simple, ușor de reprodus acasă, dar cu gusturi incredibile. Lui Foa îi place mult să gătească asiatic și ne-a pregătit și el niște variante de somon foarte gustoase, în vreme ce eu am adus rețetele din cultura mea culinară. Nu am vrut să pregătim ceva prea sofisticat, ci am vrut să ne apropiem de telespectatori și să îi ajutăm și pe ei să învețe și să reproducă acasă aceste preparate.

Mai multe nu pot să vă spun, trebuie să vedeți acest sezon. Este la un alt nivel! Iar concurenții au venit și pentru bani, dar mai ales pentru trofeul Masterchef. Pe acesta nu îl poți cumpăra de la magazin, este o distincție pe care trebuie să o câștigi, iar concurenții au fost foarte determinați în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5