chefjosephhadad.ro

Blog

Joseph Hadad Omul – cartea vieții mele

No Comments

Acum fix o săptămână cartea Joseph Hadad Omul ieșea din tipar la editura Curtea Veche, iar zilele trecute am reușit și noi să o vedem. Este un volum despre care sunt foarte mândru și în care îmi pun sufletul pe tavă, vă las să intrați în intimitatea familiei mele și să mă descoperiți dincolo de preparatele mele sau de imaginea din lumina reflectoarelor televiziunilor.

M-am născut în Aco și mi-am petrecut copilăria și tinerețea în Haifa. Mama provine dintr-o familie marocană, iar tatăl meu dintr-una tunisiană, așa că am crescut învăluit în aromele bucătăriilor Nordului Africii, într-o familie în care ambii părinți găteau cu mult gust și mirodenii.

Am ajuns la școala culinară din dorința tatălui meu, însă acolo mi-am descoperit vocația și am avut curând ocazia să învăț de la maeștri bucătari pricepuți și să îmi fie încredințate posturi la care nici nu speram. În 1996 am venit în România pentru a-mi crea bucătăria visurilor mele și de acolo a început povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu țara voastră. Am trecut prin bune și prin rele și am prins rădăcini aici, fără a-mi trăda, însă, tradiția.

Despre toate acestea, scrise de jurnalista Andra Iliaș, puteți citi în cartea vieții mele, pe care o găsiți acum atât în librăriile fizice din toată țara, cât și în cele online.

Alături de povestea mea, cartea mai are o secțiune de sfaturi pe care vi le recomand pentru o viață mai bună în bucătării. Și, ca să îmi înțelegeți mai bine istoria gustului, vă las și 18 rețete ale bucatelor cu care mama ne-a crescut, rețete simple și gustoase, mâncare de suflet, pe care vă invit să o gătiți în casele voastre sau să o încercați în restaurantele mele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5