chefjosephhadad.ro

Blog

Înlocuitori ai pastei de tahini

No Comments

Dacă mă urmăriți de ceva vreme, probabil că v-ați dat seama că tahini este unul din ingredientele mele preferate. Am crescut cu el în bucătăria mamei mele și este unul de bază în preparatele din Orientul Mijlociu și Nordul Africii.

Da, mie îmi place și îl folosesc în diverse preparate, de la humus la salate sau dulciuri, însă nu toată lumea este fană tahini. Și de ce să ratați o rețetă care poate fi foarte gustoasă doar pentru că are tahini în compoziție, mai ales că există atâția înlocuitori, care să fie mai pe placul vostru.

Unturile de diverse nuci și semințe sunt prima alternativă care îmi vine în minte. Untul de arahide este cel mai la îndemână și mai ieftin. Trebuie să îl folosiți pe cel fin, nu cel crunchy. Gustul său este mai puternic decât al tahiniului, așa că puneți jumătate din cantitatea de tahini pe care o cere rețeta. Cel mai bine merge folosit în prăjituri sau fursecuri. Puteți și să îl amestecați cu niște ulei de susan, în caz că totuși vă place tahini, dar nu aveți în casă. Alte tipuri de unt ce pot substitui tahini sunt cel de caju, untul de semințe de floarea soarelui, de nuci pecan sau de migdale.

Dacă, însă, aveți intoleranțe la nuci și semințe, iaurtul grecesc este o opțiune bună. Iaurtul acela gros, cu 10% grăsime, este perfect pentru a înlocui tahini din sosuri și alte preparate reci.

Dacă nu aveți în casă pastă tahini, dar aveți ulei de susan, trebuie să știți că acesta, deși are un gust apropiat, nu poate compensa textura pe care pasta o dă preparatelor.

Și semințele de susan pot fi de ajutor. Ele merg presărate în salate, deserturi sau chiar marinade. Însă dacă vreți să vă faceți propria pastă tahini din semințele pe care le aveți în cămară, atunci aveți nevoie doar de niște ulei de floarea soarelui sau de sâmburi de struguri și un robot de bucătărie. Semințele trebuie prăjite puțin în tigaie, pentru a le elibera aromele și apoi amestecate cu uleiul în blender. La o cană de semințe de susan aveți nevoie de aproximativ 3 linguri de ulei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5