chefjosephhadad.ro

Blog

Ingrediente esențiale pentru sezonul supelor

No Comments

Ce poate fi mai plăcut decât să vii acasă într-o zi friguroasă de iarnă și să știi că ești la o încălzire distanță de o supă gustoasă și reconfortantă? Iar supele sunt de regulă foarte ușor de făcut, nu necesită abilități de expert bucătar. Trebuie doar să ai ingredientele și să urmezi rețeta. Sau să fii cât poți de creativ.

Pentru toate acestea, însă, este important să ai în cămară și frigider câteva ingrediente esențiale din care poți pregăti oricând o supă sau ciorbă, fie că este o seară după serviciu sau o duminică liniștită acasă. Primul dintre ele este baza de supă. Fie că aveți în congelator supă de carne sau de legume făcută de câte ori vă rămân niște legume sau oase, fie că aveți în cămară un mix de legume uscate din care să puteți prepara pe loc o supă de bază, acestea sunt printre elementele esențiale pe care ar fi bine să le aveți în casă. De asemenea, puteți avea în congelator un mix de legume proaspete și tocate pentru ciorbă în prealabil, fie că le faceți singuri sau că le cumpărați din supermarket.

Rădăcinoasele sunt un ingredient foarte bun pentru supele-cremă și rezistă mult în cămară sau frigider. Așa că morcovi, țelină, cartofi, păstârnac, sfeclă, toate sunt de bază în acest sezon. Și leguminoasele sunt de ajutor. Fie că le aveți în casă în forma uscată, fie la conservă, lintea, năutul, fasolea pot ajunge supe delicioase în mai puțin de jumătate de oră, mai ales dacă vorbim de cele la conservă. În plus, sunt o minunată sursă de proteine.

Sigur că niște tăieței făcuți în casă nu se compară cu nimic într-o supă bogată de pui, dar poate că nu mereu aveți timp să îi faceți, așa că nu ar trebui să lipsească din cămară o pungă de paste uscate, care rezistă mult (tăieței, fidea, farfale, tăieței de orez, etc) sau orez care să îmbogățească supa.

Roșiile iarna sunt mai mult decorative decât gustoase, așa că pentru supe și ciorbe delicioase ar trebui să aveți în cămară pastă de roșii și/ sau roșii din conservă.

Și de ce să nu facem supele mai elegante și acasă? Iar acest efect se obține foarte ușor cu câteva toppinguri la îndemână. Fie presărăm brânză (cu mucegai albastru, telemea, de burduf, etc), fie semințe (susan, floarea soarelui, dovleac, etc), fie nuci zdrobite (fistic, nucă, migdale, etc). Pentru variantele mai avansate, puteți folosi ceapă sau usturoi prăjite crocant, uleiuri aromatice (de ardei iute, de susan, de busuioc, etc), sau ceapă marinată rapid.

Și nu în ultimul rând, condimentele. Sarea cu siguranță că nu lipsește din bucătăriile niciunuia, însă nu ar strica să aveți și piper boabe, pe care să îl măcinați pe loc, poate niște ierburi aromatice uscate, dar și niște mixuri de condimente clasice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5