chefjosephhadad.ro

Blog

Greșeli de evitat la picnic

No Comments

O masă în natură este mereu o plăcere! Mai puțin când este stricată de diverse mărunțișuri ce pot fi prevenite. Fie că plecați cu coșulețul la pădure, în parc, că alegeți să luați prânzul pe o plajă sălbatică sau pe malul unui râu de munte, citiți mai jos despre greșelile ce pot fi evitate pentru a nu ruina o experiență memorabilă.

În primul rând țineți cont că suntem în plin val de caniculă și, chiar dacă citiți acest articol mai târziu, poate prin toamnă, când temperaturile se mai domolesc, căldura este unul din inamicii picnicurilor. Alimentele ce trebuie să stea la frigider în mod normal, pot sta la temperatura camerei maximum două ore, dar când sunt peste 32 grade Celsius afară, timpul de expunere scade la o oră. Așa că aveți grijă cât timp stau mâncărurile perisabile în afara genții frigorifice pentru a evita o toxiinfecție. Iar în geanta frigorifică, este important să aveți pachetele înghețate care să mențină temperatura. De obicei gențile au rezervele proprii, dar dacă nu aveți așa ceva, folosiți sticle de plastic de jumătate de litru, în care ați înghețat apă. Nu puneți direct gheață, pentru că aceasta se va topi și va uda tot, în schimb puneți recipiente înghețate sigilate cumva.

Pentru a completă alimentele perisabile (din care este bine să nu aveți prea multe), suplimentați meniul de picnic cu produse ambalate, care rezistă bine și la temperaturi ridicate și la transport. Chips-urile, covrigeii, biscuiții fac parte din această categorie.

Când faceți lista de pregătiri pentru picnic, în afară de ingrediente, nu uitați să treceți și accesorii esențiale cum ar fi tacâmuri, linguri de servire, șervețele, pahare, dar mai ales păturica de întins pe jos. Iar dacă luați cu voi și o sticlă de vin, nu uitați desfăcătorul sau, mai bine, optați pentru o sticlă cu dop înfiletat, ca să scăpați de o grijă în plus. Iar resturile rămase în urma voastră trebuie strânse, așa că împachetați și câteva pungi de gunoi.

Și cum mă știți împotriva risipei alimentare, vă spun și de data asta să nu aruncați mâncarea degeaba. Așa că aveți grijă câtă mâncare luați cu voi pentru că este posibil să nu aveți chef să mai luați acasă ce rămâne, ceea ce înseamnă că vor ajunge la gunoi.

Și nu în ultimul rând, nu uitați de estetică. De ce să nu aveți o masă în aer liber frumos aranjată? Așa că luați veselă de unică folosință și șervețele colorate și potrivite între ele, dar și cu preparatele pe care le întindeți pe păturică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5