chefjosephhadad.ro

Blog

Gauffre delicioase de brunch

No Comments

Duminica stăm în tihnă acasă și ne bucurăm de dimineți târzii cu brunchuri gătite pe îndelete. Și este momentul când puteți face clătite americane, ouă poșate, dar și gauffre delicioase. În toate hypermarketurile și magazinele online se găsesc cu ușurințe aparate de făcut gauffre. Iar mai departe, ține doar de iscusința bucătarului cât de bun va fi rezultatul din farfurie. Și pentru că eu țin la iscusința voastră, vreau să vă dau câteva tips-uri pentru a obține cele mai bune rezultate.

La bază, pentru gauffre nu este decât un aluat de clătite americane pus într-o formă specială. Dar chiar și așa, câteva reguli e bine să știți.

În primul rând, nu lăsați aluatul să stea după ce l-ați preparat. Nu prea merge să fie făcut de cu seară. În compoziția lui este și praf de copt sau bicarbonat de sodiu, care se activează imediat ce intră în contact cu ingredientele lichide, eliberând bulele de aer care fac aluatul pufos. Dacă îl lăsați prea mult să stea, atunci acestea se vor pierde și rezultatul va consta în gauffre nepufoase. În plus, puteți bate albușurile separat și apoi să le amestecați cu restul ingredientelor, pentru un rezultat și mai pufos.

Apoi, pentru a face gauffrele și mai gustoase, nu strică să adăugați în ele și alte ingrediente decât clasicele făină, lapte, ouă și praf de copt, sare și zahăr. Puteți pune vanilie, scorțișoară, piure de dovleac și condimente potrivite (nucșoară, cardamom, anason stelat), că tot este sezonul lui, sau fructe de pădure proaspete, ori cacao sau fulgi de ciocolată.

Un alt pont important este pregătirea prealabilă a ingredientelor. Unele rețete cer folosirea de unt topit în compoziție, iar dacă acesta intră în contact cu laptele și ouăle reci, se solidifică, formând mici cocoloașe de grăsime. În plus, ingredientele la temperatura camerei se bat mai bine și se mixează mai ușor între ele. Deci scoateți din timp din frigider laptele și ouăle.

Odată ce este gata de pus în formă aluatul, nu săriți peste partea de ungere a formei cu o grăsime care să ajute la coacerea și desprinderea gauffrelor. Iar pentru un rezultat crocant la suprafață și pufos în interior, este important să lăsați să se încingă bine forma. Cel puțin 10 minute, în ciuda beculețului care indică încălzirea. Și, la fel de bine este să lăsați mașina să se reîncingă între tranșele de gauffre, pentru că odată ce puneți aluatul rece, acesta va scădea temperatura formei.

Și nu în ultimul rând, nu lăsați gauffrele să se răcească. Dacă aveți o singură mașină și mai multe guri de hrănit, preîncălziți cuptorul și închideți-l, punând apoi în cuptor gauffrele pe măsură ce le coaceți, pentru a le menține calde până la masă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5