Este o perioadă dificilă pentru noi toți și încercăm să stăm cât mai mult acasă, chiar dacă ne-ar plăcea să ieșim, să mâncăm în oraș, să ne vedem cu prietenii. Totuși, stăm acasă și, conform recomandărilor, mergem o singură dată pe săptămână la cumpărături, moment în care trebuie să ne aprovizionăm cu de toate.
Cu alimentele proaspete este cel mai greu, pentru că acestea își pierd din calități destul de repede. Așa că m-am gândit să vă ofer câteva ponturi despre cum să păstrați unele din cele mai cumpărate fructe și legume în această perioadă.
Avocado
În magazine se găsesc două tipuri de avocado: cel mai crud, care are nevoie de încă niște zile de coacere acasă și cel ready-to-eat, adică gata de mâncat, care, din păcate, de multe ori este deja prea copt. Sfatul meu este să cumpărați avocadoul mai crud și să-i controlați voi gradul de coacere, în funcție de când vreți să îl consumați.
Dacă vreți să îl mâncați mai repede, atunci lăsați-l pe dulap, alături de celelalte fructe, poate. Dacă vreți să îi prelungiți timpul de coacere și să îl consumați mai spre sfârșitul săptămânii, atunci păstrarea în frigider este cea mai indicată.
Dacă aveți nevoie doar de jumătate de avocado, consumați-o întâi pe cea fără sâmbure. Acesta va ajuta la menținerea proaspătă mai multă vreme a celeilalte jumătăți. Și, după ce l-ați tăiat, stropiți cu zeamă de lămâie zona de pulpă rămasă descoperită înainte de a-l înveli în folie alimentară, astfel încât aceasta să fie cât mai în contact cu fructul. Mai puteți să ungeți partea de pulpă cu ulei de măsline și să îl păstrați într-un vas închis ermetic în frigider. Tot într-un astfel de vas îl puteți ține și cu o ceapă tăiată. Sulful degajat din ceapă va ajuta la păstrarea avocadoului tăiat, însă există șansele ca acesta să preia din aroma de ceapă, deci dacă vreți să îl folosiți la ceva dulce, nu abordați această metodă.
Mere
Și merele se mai coc după ce le aduceți acasă din magazin. Și dacă nu se mai coc, atunci cu siguranță încep să se veștejească. Pentru a stopa acest proces puteți să le păstrați pentru un timp mai îndelungat în frigider. Și pentru a preveni deshidratarea lor, este bine fie să le stropiți constant cu apă, fie să le țineți învelite în prosoape de hârtie umezite.
Cartofi
Cu siguranță că ați observat cât de repede încep cartofii să dea roade, la propriu, când îți țineți mai mult timp acasă. Ca să preveniți încolțirea lor, cel mai bine este să îi păstrați într-un loc răcoros, uscat și întunecos. În niciun caz într-un loc umed, pentru că acesta favorizează creșterea mugurilor. Și, de asemenea, nu țineți cartofii în frigider. E de preferat să nu îi păstrați nici în aceeași cutie cu ceapa sau alte legume, pentru că pot împrumuta din aroma acestora.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5