chefjosephhadad.ro

Blog

Cum să obții cel mai bun avocado toast

No Comments

Luna în care ne propunem să mâncăm mai sănătos în fiecare an este pe sfârșite, însă aceasta nu înseamnă că și obiceiurile culinare sănătoase și gustoase sunt pe sfârșite. Iar avocado toast este în ultimii ani o mâncare foarte apreciată. Partea ei cea mai frumoasă, este că are așa de multe varietăți care o pot face și mai bună. Despre toate acestea vreau să vorbim astăzi.

Prima regulă este folosirea unui avocado perfect copt. Fie că îl puneți ca atare, doar tăiat felii sau îl zdrobiți ca pentru guacamole, avocado trebuie să fie copt, unul crud va strica și textura, dar mai ales gustul. Același lucru se va întâmpla și din cauza unui avocado trecut. Nu doar estetic va arăta rău, nu va mai fi verde proaspăt, ci maro, dar și gustul va fi unul neplăcut.

În al doilea rând, experimentați cu pâinea. Mai ales că acum se găsesc tot felul de brutarii cu o varietate foarte mare, de la deja clasica pâine cu maia, la diverse sortimente cu tot felul de grâne, la pâine de tip brioșă, care prin dulceața ei contrastează interesant cu toppingul de avocado și condimente, sau alte versiuni de panificație. Încercați mai multe și vedeți care vă place cel mai mult. Și pentru că se numește avocado toast, pâinea trebuie să fie prăjită. Evident că se poate foarte bine și cu pâinea proaspătă, însă o felie mediu prăjită va adăuga textură felului, cu un exterior crocant și un interior al pâinii mai moale, dar și un gust mai bogat dat de caramelizarea zaharurilor din pâine.

Cât despre avocadoul în sine, un pas important este asezonarea lui. Sarea este cel mai bun prieten al său, de care nu trebuie să uitați niciodată, însă, dincolo de sare, puteți fi oricât de creativi după gustul propriu: fulgi de chili, chimion, zaatar, pulbere de usturoiu sau ceapă, ierburi aromatice, negrilică, și lista poate continua mult. Însă avocadoul are nevoie și de un element acid, care să îl echilibreze. Sucul de lămâie este cel mai folosit, care ajută și la prevenirea oxidării, dar dacă îl consumați imediat puteți înlocui lămâia cu alte variante mai interesante, cum ar fi roșia tocată cubulețe și adăugată în pasta de avocado sau chiar oțet balsamic presărat deasupra.

Și dacă tot vorbim despre deasupra, diversele toppinguri dau bogăție unui avocado toast. De la clasicul ou poșat, la brânzeturi, cum ar fi feta sau brânza de capră, la alte legume, proaspete sau coapte, semințe și, de ce nu, creveți. Toate merg foarte bine peste un sandviș cu avocado. Însă toppingurile pot merge și sub stratul de avocado, cum ar fi să ungi pâinea cu pesto înainte de a pune fructul cremos deasupra. Sau stropirea feliei de pâine cu un ulei de măsline de calitate sau alt ulei cu gust, în funcție de nota pe care vreți să o dați sandvișului final, de la uleiul de susan la cel de cocos, de exemplu. Toate acestea nu fac decât să dea personalitate preparatului final.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5