Fripturile de vită la grătar, făcute dintr-o carne de calitate, maturată și aromată, costă foarte mult, chiar dacă nu le mănânci la restaurant, ci le cumperi din supermarket și ți le faci acasă. Și nu toată lumea își permite asta prea des.
Așa că m-am gândit să vă dau câteva trucuri despre cum puteți obține o friptură gustoasă și dintr-o carne mai slab calitativă sau din bucăți care provin din zone musculare solicitate mai mult, precum pulpa, și deci sunt mult mai tari. Totul este să aveți răbdare pentru că vorbim de un proces de preparare mai îndelungat.
În primul rând putem folosi sarea. Sare grunjoasă, care nu se topește imediat. Sarea este folosită de mii de ani în conservare și ajută la frăgezire, așa că ceea ce trebuie să faceți este să îmbrăcați fleicile într-un strat generos de sare grunjoasă și să le lăsați astfel vreme de o oră pentru fiecare doi centimetri de grosime a cărnii. Deci, pentru o bucată groasă de 3 cm, o lăsați o oră și jumătate. Apoi clătiți bine carnea și o ștergeți cu un prosop de bucătărie, ca să nu se gătească în aburii apei de la exterior. Apoi, trebuie pusă pe grătar la foc mic. Temperaturile mai mici vor ajuta destructurarea țesutului în timpul de gătire mai îndelungat, spre deosebire de o flacără iute care va crispa fibra.
Un alt truc este marinarea cărnii. Alcoolul pus în marinade alături de aromele preferate ajută la înmuierea țesutului. Aceleași efecte le au și muștarul, dar și sucurile proaspete de ananas sau mango, ale căror enzime acționează la nivel chimic asupra cărnii.
Astfel veți obține fripturi mai bune chiar și din bucăți de carne mai puțin bune.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5