chefjosephhadad.ro

Blog

Combinații alimentare pe care le evit

No Comments

Nu este un secret pentru nimeni că îmi iubesc religia și o practic în fiecare aspect al vieții mele, inclusiv în cel alimentar. Chiar dacă meseria mea mă obligă uneori să gust și preparate mai puțin kosher, viața de zi cu zi reprezintă pentru mine normalitatea. Și știți de ce? Pentru că s-a constatat că regulile pe care noi le urmăm de mii de ani au un substrat științific și că astfel organismul nostru este mai sănătos.

Noi nu mâncăm niciodată carne de porc pentru că nu este un animal curat, dar celelalte reguli despre care vă voi vorbi acum țin mai curând de bunăstarea generală.

Evreii nu amestecă niciodată carnea cu produsele lactate pentru că îngreunează digestia și apar diverse probleme ale stomacului, de la arsuri la balonări și neabsorbția corespunzătoare a nutrienților din fiecare aliment. Dacă am mâncat carne, aștept minimum șase ore ca aceasta să fie digerată înainte de a consuma ceva lactate. Dacă beau un pahar de lapte, pentru că acesta este lichid, pot doar să îmi clătesc gura și apoi să mănânc produse pe bază de carne. Regula nu este valabilă și invers, însă. Iaurtul are consistență, așa că aștept două-trei ore până să pot mânca ceva cu carne. Pentru brânză și cașcaval aștept cel puțin trei ore până să pot trece pe carne.

Deși nu face parte din regulile noastre religioase, eu am ales să nu mănânc fructe câte două ore înainte și după masă tot din motive de digestie. Fructele fermentează în stomac și astfel cresc aciditatea. Deci nu consum fructe pe post de desert.

Nici apă nu beau în timpul mesei pentru a nu dilua sucurile gastrice și a le lăsa astfel să își facă treaba pentru care sunt acolo.

Nu spun că aceste reguli sunt imbatabile, dar eu am ales să le urmez și mă simt bine cu ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5