chefjosephhadad.ro

Blog

Chips-uri crocante pregătite acasă

No Comments

Sunt ba o gustare rapidă pe drum, ba un mod de socializare și, uneori, chiar garnitură pentru vreo friptură gustoasă. Și este atât de simplu să îi cumpărăm de-a gata la pungă. Dar de ce nu am încerca să îi facem singuri, acasă?

Dincolo de întregul proces de producție, care pentru unii este o modalitate de relaxare, pentru alții, însă, poate fi ceva mai dificil (dar dacă sunteți pe acest site, înseamnă că vă place gătitul, deci faceți parte din prima categorie), avantajele chipsurilor făcute în casă înclină balanța în defavoarea celor cumpărate.

În primul rând, gustul proaspăt de cartofi este de preferat celui obținut după o perioadă de zăcut în pungă la raft. În al doilea rând, cantitatea de sare adăugată este mult mai mică și, practic, poți controla toate ingredientele folosite. Sarea este un bun conservant și se pune din abundență în chipsurile la pungă pentru a masca pierderea în timp a gustului cartofului.

Alegeți cartofi albi, mai puțin făinoși. Dacă vreți ca chipsurile voastre să aibă o notă rustică, atunci păstrați-le coaja. Spălați-i foarte bine și uscați-i, apoi îi feliați pe răzătoarea tip mandolină. Puteți să-i tăiați și la cuțit, dar trebuie să aveți grijă ca toate feliile să fie egale în grosime pentru a preveni prăjirea lor diferită (unele mai crude, altele mai arse).

După ce i-ați tăiat, trebuie clătiți. Amidonul din cartofi este cel care se arde înainte de vreme. Așa că pentru a avea chipsuri crocante și nearse, feliile trebuie lăsate un pic în apă, clătite și iar lăsate în apă și încă o dată clătite.

Următorul pas este uscarea lor. Fie folosiți un uscător de salate sau, dacă nu aveți, prosoapele de hârtie sunt foarte bune.

Pentru prăjire, folosiți baie de ulei bine încins și aveți grijă să nu puneți prea multe felii deodată pentru că riscați să se lipească între ele și să nu mai iasă crocante. După ce i-ați scos pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de de grăsime, asezonați-i cu sare (și piper sau ce mai vreți voi) și lăsați-i pun pic să stea, dacă puteți. După 10-20 de minute vor deveni mai crocanți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5