chefjosephhadad.ro

Blog

Ce nu se păstrează la frigider

No Comments

Inventarea frigiderului a ușurat viața tuturor, iar gătitul a atins noi orizonturi datorită lui. Însă această minunată invenție nu este pentru orice, chiar dacă este pentru oricine acum. Sunt diverse legume și alimente, în general, cărora le stă mai bine la temperatura camerei decât pe rafturile reci.

Așa că m-am gândit să vă fac o trecere în revistă a acelor ingrediente pe care este bine să le păstrați afară.

Cartofii se păstrează într-un loc uscat și răcoros, preferabil într-o pungă de hârtie. Umezeala din frigider îi face făinoși. Ceapa se umezește și devine moale și neplăcută în frigider. Așa că locul cel mai bun de păstrare pentru ea este unul uscat și răcoros, și nu într-o pungă de plastic. La fel și usturoiu. La frigider devine gumos.

Avocadoul poate fi ținut și în frigider, dar va ajunge mai bine și mai ușor la gradul de coacere dacă stă la temperatura camerei. Dacă vreți, însă să dureze mai mult, atunci puteți să îl țineți în frigider. La fel și în cazul bananelor, mai ales dacă le cumpărați mai verzi.

Și busuiocul sau pătrunjelul rezistă mai bine la temperatura camerei, dar secretul este să aibă tulpinile puse într-un vas cu apă. Exact ca la flori.

Se pare că pielea ardeilor grași își pierde fermitatea la temperaturi mici, așa că este mai bine să îi țineți afară. Tot temperatura afectează și castraveții, care la frigider vor deveni mai apoși. Dacă totuși vreți să îi țineți acolo, secretul este să îi puneți în folie alimentară. Și chiar și roșiile sunt mai zemoase și mai gustoase dacă sunt păstrate la temperatura camerei. Același lucru se întâmplă și cu citricele, care se păstrează mai bine pe masa din bucătărie.

Murăturile nu sunt în niciun fel afectate de frigider, însă din moment ce sunt deja conservate, este păcat să ocupați locul din frigider cu ele.

Sosurile gata preparate (cum ar fi ketchup-ul, sosul hot chili, sosul de soia, etc) au conservanți suficienți ca să stea în cămară, fără a mai ocupa locul în frigider. La fel și mierea, care este ea însăși un conservant, deci poate sta oriunde. Și conservele de orice fel tot în cămară își au locul.

Pâinea pusă la congelator este ok, însă frigiderul nu o ajută să se păstreze proaspătă mai mult decât dacă stă pe masă.

Nucile și semințele își pierd din aromă în frigider, la fel și ciocolata, care mai prinde și acea culoare albicioasă, deloc apetisantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5