chefjosephhadad.ro

Blog

3 motive sa alegeti mancare mediteraneana

No Comments

De ce imi place gastronomia mediteraneana si de ce aleg sa imi rasfat oaspetii cu preparate inspirate din aceasta regiune? In primul rand, pentru mine “acasa” se traduce prin mancare mediteraneana, este ceea ce am vazut-o pe mama mea gatind, ceea ce am invatat de la tatal meu si ce dau mai departe fetelor mele, mai apoi este vorba de savoarea preparatelor mangaiate de uleiul de masline, lamaie si ierburile aromatice si usurinta de a alatura niste ingrediente simple, pentru un rezultat delicios.

Continue reading

3 motive sa alegeti fructe de mare

No Comments

De fiecare data cand sunt intrebat despre preferintele mele gourmet, raspunsul sincer merge catre bucataria mediteraneana si placerea de a gati si a savura peste si fructe de mare. La restaurant am multe preparate inspirate de locul din care provin, dar si din obiceiurile de consum pe care mi le-am format de-a lungul timpului si pe care le-am insuflat familiei mele.  Continue reading

Tendinte si sfaturi pentru anul 2016 – discutii la cursul de cooking

No Comments

Am reinceput seria de cursuri “Cooking with Joseph” si am cursanti care mai de care mai interesanti, fie pasionati de gastronomie sau profesionisti ai domeniului care vor sa “fure” meserie, fie persoane care au curiozitati sau vor sa se perfectioneze sau care, simplu, isi doresc sa stie mai mult si sa isi surprinda membri familiei cu ceva bun si mai special decat ceea ce prepara in mod curent, acasa.  Continue reading

Deliciu pentru weekend: Fructe uscate umplute, cu sos de miere

No Comments

Pe inceput de weekend, m-am gandit sa va surprind cu o reteta mai exotica si sa va indemn si pe voi sa o incercati si sa va surprindeti si voi, la randul vostru, fie partenerul sau partenera, fie prietenii apropiati. Este vorba de un preparat deosebit, care imbina niste ingrediente dulci – fructele uscate, atat de bogate in vitamine si minerale, zahar si fibre, cu gustul puternic al carnii de vita, mangaiate de blandetea sosului de miere. Continue reading

Calatorie gastronomica: Chili con Carne

No Comments

Dragii mei, astazi vreau sa va invit intr-o calatorie gastronomica dincolo de ocean si sa va starnesc interesul prin cateva curiozitati despre ingredientele pe care le voi folosi pentru acest preparat – chili con carne. M-am gandit la o astfel de reteta pentru o incursiune in bucataria latino-americana in primul rand datorita aromelor care o compun, dar si datorita provenientei acesteia.  Continue reading

Reteta de Paste – Platou festiv cu pulpe de miel, pentru toata familia

No Comments

Multi dintre voi, dragii mei, va pregatiti de Sarbatoare si sunteti cu gandul la organizarea mesei pentru familie, la preparatele pe care le veti servi si la cum va veti petrece timpul alaturi de cei dragi, in urmatoarele zile. Cred cu tarie ca fiecare sarbatoare religioasa, indiferent de confesiunea careia apartine, este un moment in care sa fim alaturi de cei importanti noua, sa ii ajutam pe cei care au nevoie si sa ne dedicam timpul si atentia familiei, cea mai importanta parte a vietii noastre. Asa ca m-am gandit sa va prezint o reteta deosebita de miel, aromata si gustoasa pe care s-o pregatiti pentru Sarbatoarea Pastelui si sa o savurati alaturi de cei dragi.  Continue reading

Taste Ambassador – un eveniment cu emotii

No Comments

Pe 19 aprilie am raspuns invitatiei de a fi parte a evenimentului Taste Ambassadors, corganizat pentru prima oara la Hotelul Radisson si care, pe durata intregii zile, a fost un spectacol culinar dedicat profesionistilor din horeca, dar si pasionatilor acestui domeniu atat de indragit si atat de complex. Astfel de evenimente sunt foarte utile, caci aduna la un loc oameni cu experienta care impart din ceea ce stiu catre cei mai tineri. Continue reading

Recomandare pentru post – rulouri de vinete

No Comments

Suntem intr-o perioada a anului in care multi dintre voi ati ales sa postiti, in asteptarea Sarbatorilor Pascale si sunteti in cautarea unor idei si retete cat mai diverse si mai interesante, pentru mesele de zi cu zi sau chiar si pentru sfarsitul saptamanii, cand puteti aloca mai mult timp gastronomiei si va puteti relaxa pregatind un preparat nou. In egala masura, fie ca sunteti vegetarian sau doar alternati ceea ce serviti, alegand zile in care legumele sunt prioritare, reteta de astazi va va inspira catre un preparat usor si o armonie simpla a gusturilor legumelor. Continue reading

Sarmalute de leurda cu linte – reteta la cheie

No Comments

Din partea voastra, dragii mei, pentru aceasta saptamana, am primit doua ingrediente cu care sa realizez o reteta la cheie. Mi se pare o idee foarte buna sa avem si acest gen de interactivitate, in care voi propuneti unul sau mai multe ingrediente, iar eu pregatesc o reteta la cheie. Propunerile de astazi sunt leurda si linte.

Continue reading