chefjosephhadad.ro

Blog

Joseph Hadad – Locul meu in piata

No Comments

Dupa 15 ani petrecuti ca Executive Chef la Casa Vernescu, Joseph Hadad a decis ca este timpul sa mearga mai departe. Acum are un singur regret – ca nu a facut pasul cu cinci ani mai devreme.

Dupa 33 de ani de experienta in gastronomie, dintre care aproape jumatate i-a petrecut la Casa Vernescu (pana in noiembrie 2011), Joseph Hadad (52 de ani) priveste viitorul cu mult optimism si o energie debordanta. Are motivatii noi, multe lucruri de facut si creat, multe de oferit in continuare. De curand a dobandit chiar si cetatenia romana si scopul sau este sa gateasca si sa creeze pentru romani, sa ii invete sa aprecieze mancarea, gatitul si “sufletul” oricarui restaurant – bucatarul. Continue reading

Joseph Hadad – semizeul concurentilor de la MasterChef

No Comments

Invitat in cea de a 11-a editie a MasterChef pentru a testa care dintre concurenti merita sa intre in top 8 al primului sezon, chef Hadad a fost primit cu mare bucurie de catre acestia. Intalnirea cu un nume atat de important, i-a facut pe unii dintre ei chiar sa lacrimeze de emotie.

Si totusi, pentru multi dintre cei aflati in fata televizoarelor, Joseph Hadad nu este o figura cu care se intalnesc zilnic. Speram ca dupa seara de ieri, raportul intre cei care il cunosc si cei care nu stiu cine este sa se incline in favoarea primei categorii.

Continue reading

Intalnire de gradul 0 cu excelenta. Cheful care si-a dat DEMISIA de la Camp David pentru ca Bill Clinton i-a cerut hamburger.

No Comments

A facut show-uri culinare pentru Bill Clinton, Margaret Thatcher, regele Hussein al Iordaniei, Juan Carlos al Spaniei, printul de Liechtenstein: doamnelor si domnilor, Chef Joseph Hadad.

A venit la Masterchef ca sa arate ce inseamna excelenta in bucatarie. Si, ca sa ii faca pe concurenti sa inteleaga mai bine ce inseamna verticalitate, Chef Hadad le-a marturisit ca si-a dat demisia de la Camp David in momentul cand Bill Clinton i-a cerut sa-i prepare un hamburger.

Continue reading

Reţete mediteraneene cu aromă franţuzească de la Joseph Hadad

No Comments

Am vizitat restaurantul Aqua Chique de pe malul lacului Herăstrău pentru a-l intalni pe faimosul chef Joseph Hadad, unul dintre cei mai apreciaţi bucatari din Romania. Vocaţia sa pentru arta culinara porneste inca din copilarie, iar fiecare reteta, realizata cu o pasiune pentru perfecţiune, este adaugata palmaresului de peste 2.000 de reţete originale pe care le-a pregatit in cele mai faimoase restaurante din lume, pentru vedete precum Michael Jackson, Madonna, Margaret Thatcher, Francois Mitterand sau Printul de Lichtenstein. Joseph Hadad a acceptat invitaţia de a oferi cititorilor nostri trei retete cu specific mediteraneean şi un touch franţuzesc!

Continue reading

Joseph Hadad: Şi bucătarii sunt, la rândul lor, nişte pictori

No Comments

“Oamenii se duc acolo unde se simt respectaţi”

Numele lui Joseph Hadad, cunoscut pentru profesionalism în bucătărie şi atenţia pe care o acordă detaliilor gourmet, este fără îndoială asociat cu Restaurantul Casa Vernescu, unde găteşte de peste 13 ani, o dată cu sosirea sa în România în 1997. În dorinţa de a primi câteva sfaturi utile pentru bărbaţii care nu ştiu să gătească dar le-ar plăcea impresioneze cu o invitaţie la masă, Joseph Hadad, Executive Chef, ne-a oferit câteva soluţii.

Continue reading

Oglinda lui Joseph Hadad

No Comments

“Tata avea concepţia fatalistă a zilei de mâine şi cred că de-asta mi-a spus de mic că, dacă voi lucra în bucătărie, măcar nu voi suferi niciodată de foame. Ceva tot găseşti de pus pe limbă. Sigur, la treaba asta a contribuit şi tradiţia de câteva generaţii bune de bucătari din familia mea. Dar indiferent de cât aş fi studiat sau la câte şcoli aş fi mers în afară de cele pe care le-am absolvit, n-aş fi reuşit fără acest ceva pe care-l simt în sânge, în mine. Nici nu-mi vine să-i spun neapărat talent, e ceva ce nu pot defini, dar care simt că-mi ţine gustul şi creativitatea mereu treze.”

Continue reading