chefjosephhadad.ro

Blog

Blenderul de mare ajutor

No Comments

Una din ustensilele esențiale din bucătărie este, în opinia mea, blenderul. Poate că îl aveți deja, dar îl țineți doar pentru smoothie-urile sănătoase de dimineață sau supele cremă, însă acesta este mult mai util decât doar pentru fructe și legume pasate. De la sosuri la frappe-uri, blenderul vă face viața mai frumoasă în bucătărie.

Ziceam de sosuri. Cum ar fi sosul pentru paste. Sigur că este simplu să cumperi un sos gata făcut, dar nu cred că sunteți aici, pe acest blog, pentru că vă place sosul la borcan. În schimb, puteți pune la copt roșii tăiate pe jumătate, ceapă, la fel tăiată, și căței de usturoi în coajă, totul stropit cu ulei de măsline. Când s-au copt, puneți roșiile și ceapa într-un blender, stoarceți usturoiul din coajă și aveți grijă să adăugați sucurile care s-au scurs în tavă. Blendați totul și asezonați cu sare și piper proaspăt măcinat și gata sosul simplu și delicios de paste.

Blenderul vă poate sări în ajutoru și când faceți sosuri consistente, îngroșate cu făină sau amidon și care au făcut cocoloașe. Câteva pulsuri în blender și sosul a devenit fin și fluid.

Tot la capitolul sosuri aș include și pastele tartinabile pe care le puteți pregăti în blender, de la humus la salată de vinete sau fasole bătută, până la un guacamole foarte fin sau o salsa mexicană cu legumele tocate foarte mărunt de cuțitele blenderului pus pe funcția de puls.

În lipsa unui mixer de mână, blenderul vă sare în ajutor și la pregătirea compoziției pentru clătite sau a maionezei de casă și chiar și pentru a bate frișca.

Dar ziceam și de frappe-uri. Pentru că da, cu un blender puteți să vă pregătiți cafe frappe și diverse cocktailuri cu gheață zdrobită, cum ar fi frozen margarita.

Dacă aveți un blender profesional, atunci acesta poate fi folosit și pe post de râșniță pentru condimente, astfel încât să vă faceți propriul mix sau să aveți condimente măcinate pe loc, care își păstrează astfel mult mai bine savoarea decât cele cumpărate gata măcinate.

Dacă ați uitat să cumpărați zahăr pudră, mai ales acum când sezonul cozonacilor și al prăjiturilor de casă bate la ușă, blenderul vă sare iar în ajutor. Folosiți zahăr tos pus în blender și măcinat 30 secunde. Pentru a preveni colmatarea zahărului și a-l face mai stabil în cazul în care vreți să îl folosiți pentru o glazură, atunci adăugați la blendare o lingură de amidon de porumb pentru o cană de zahăr tos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5