Intotdeauna o spun cu drag, daca nu as fi ales drumul gastronimiei, as fi fost arhitect, m-as fi dedicat desenului, creatiei si constructiei de spatii, proiectarii la nivel macro. Nu regret nimic, nu ma intelegeti gresit, ba dimpotriva, simt ca aceasta a doua pasiune am adus-o si in munca mea de zi cu zi, asa cum am simtit ca imi poate folosi cel mai bine: in designul farfuriilor, in plating si prezentare a preparatelor pe care le creez pentru cei ce imi trec pragul.
Am simtit pasiunea pentru constructii de cand eram mic si aveam o admiratie pentru tot ceea ce “crestea” in jurul meu, conceput si creat de om. Am fost intrigat de felul in care se pune caramida cu caramida si cum pas cu pas se costruieste un intreg puternic si durabil, ceea ce mi-a ghidat mai apoi pasii prin viata. Am invatat din familie si am vazut cum doar munca poate constitui fundatia unei vieti si cariere solide si am aplicat principiile simple din arhitectura in toate aspectele vietii mele: verticalitate, stabilitate.
Constructii si deconstructii, planuri, desene, linii si forme geometrice admirate in copilarie, pe alocuri aprofundate in tinerete au fostapoi lasate in plan secund, caci pasiunea pentru gust a fost mult mai puternica. Sigur ca gastronomia, cu toate partile sale fascinante m-a fermecat dintotdeuna si mi-a imbogatit fiecare clipa, ba o spun atat de des ca ii datorez acestui domeniu tot ceea ce sunt eu astazi. Iar cu cat am inaintat in varsta si in experienta de chef, mi-am propus sa nu ma opresc din a incerca, a evolua, a creste professional si nu numai.
O caracteristica a preparatelor mele ce aduce o nota de unicitate, de inedit e tocmai faptul ca apelez la pasiunea mai veche a constructiei si o aplic in farfurie. Platingul e foarte important pentru prezentarea si valoarea unui preparat si constituie primul contact pe care il are cu omul pentru care a fost creat: contactul visual. Intai vedem, apoi simtit mirosul si abia apoi gustam. Asadar, respectarea unei ordini, a proportilor, a culorilor si efectul surprinzator sunr doar cateva dintre principiile de la care nu ma dezic in nicio clipa.
Farfuriie sunt gandite si concepute mai in detaliu, le desenez, masor dimenisiuni, gramaje, marimi ale ingredientelor, am caiete pline de insemnari si masuratori. Preparatele au prezentari imbunatatite de la un an la altul, le aduc ceva in plus sau observ ce poate trebuie regandit si ma auto-provoc sa evoluez. Experienta gastronomica trebuie sa fie complete si trebuie sa fie deopotriva o mandrie pentru cel ce a creat-o, cat si pentru cel ce savureaza. Si doar cu multa migala, atentie si dedicare se poate excela, inova si lasa ceva valoros in urma. Precum o constructie trainica.
Al vostru,
Joseph
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5