Paștele nu este o sărbătoare plină de mâncăruri prăjite, dar este o sărbătoare plină de mâncăruri. Și de multe ori, după o masă prea bogată, te gândești că este momentul să începi să mănânci mai sănătos. Iar la o simplă căutare, internetul îți sugerează achiziționarea unui air fryer, acest dispozitiv de gătit care a devenit foarte la modă.
Are rost să vă luați unul? Ce face el și cu ce este mai sănătoasă mâncarea gătită la un air fryer? Am adunat aici câteva informații care să vă ajute să luați decizia dacă să vă luați sau nu unul.
Un air fryer este un mic cuptor cu convecție, ce poate fi pus pe blatul din bucătărie, care folosește aer foarte fierbinte pe care îl circulă la o viteză foarte mare, fără a necesita niciun fel de grăsime.
Nu este recomandat să se facă la air fryer preparate cu o panadă foarte umedă (cum ar fi inelele de ceapă, de exemplu), pentru că în timpul procesului de gătire, aceasta se va scurge prin ochiurile coșului în care sunt puse și se va lipi de acesta și de tava de scurgere, întărindu-se ca un lipici ce va fi extrem de greu de curățat. Nici preparatele pudrate în făină nu sunt recomandate pentru că aceasta se va usca și va duce la mâncăruri foarte înecăcioase. Însă veți fi surprinși că puteți găti carnea pentru burgeri, pizza, chiftele și chiar brownies.
Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este că un air fryer nu este util atunci când aveți de gătit cantități mari. Practic, într-o tură, puteți găti doar ce încape pe un singur rând pe grătarul din interior. Partea bună este că timpul de gătire este redus la jumătate față de aceeași mâncare gătită în cuptorul normal, însă dacă îl comparați cu prăjirea clasică, atunci timpul este mai lungă decât pentru aceasta. Vestea bună este că este și mai ușor de curățat decât un cuptor sau un vas de prăjire.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5