chefjosephhadad.ro

Blog

Ajutoare opționale în bucătăriei

No Comments

V-am spus zilele trecute care sunt ustensilele absolut necesare într-o bucătărie. Dar dincolo de cele de bază, știu sigur că majoritatea dintre voi mai aveți și alte lucruri care să vă facă viața mai ușoară. Unele sunt mai utile ca altele, iar unele sunt mai nișate ca altele. Dar hai să vedem ce mai este bun prin sertarele și dulapurile noastre.

  • Unități de măsurare – adică acele linguri și cănuțe cu diverse dimensiuni standard care vă ajută atunci când în rețetă spune că să pui o cană jumate de ceva sau 15 ml ori o lingură. Mai există și varianta cănii gradate mari, care are diverse marcaje pentru tipuri diferite de umplutură, lichid, zahăr, orez, făină, etc.
  • Uscător de salată – deși știu că nu este o ustensilă prea des întâlnită în bucătăriile private, mai ales că nu e nici ieftină, însă uscarea salatei este esențială pentru a o păstra intactă în frigider mai multă vreme.
  • Sucitor – dacă îți gătești doar fripturi și salate s-ar putea să spui că nu îți este necesar, are sucitorul este folosit nu doar pentru a întinde aluaturile, ci este bun și pentru zdrobit. Evident, când nu ai sucitor și vrei să întinzi aluatul de pizza, de exemplu, merge și o sticlă de vin bine ștearsă înainte.
  • Tel – este bun pentru amestecarea diverselor compoziții lichide, de la omletă la clătite. Evident că poate fi înlocuit și cu furculițe sau linguri, dar nu degeaba s-a ajuns la forma lui, ci pentru că este mai eficient așa.
  • Pâlnia – îți ușurează viața pentru că prin ea poți turna nu doar lichide ci și diverse alimente care încap prin gaura ei pentru a le pune la păstrat în recipiente cu gura mai mică, cum ar fi condimente, orez, etc.
  • Storcător de citrice – există varianta adaptabilă la robotul de bucătărie, dar dacă nu ai așa ceva sau dacă nu ai prea mult loc, merge și storcătorul mic, manual, din plastic sau ceramică. Și el poate fi înlocuit cu o furculiță, dar storcătorul are și recipient de colectare, deci este mult mai eficient.
  • Mandolină – este o ustensilă de tăiat care obține felii foarte subțiri sau, dacă schimbi puțin accesoriile, poți obține diverse tăieturi, de la cartofi pai la fire de legume.
  • Pensulă – este bună și pentru ungerea aluaturilor, dar și a fripturilor. Nu contează dacă este din lemn și păr natural sau din silicon.
  • Spatulă de silicon – ajută la curățarea foarte bine a vaselor de cremă sau aluat, deci nu risipești nicio picătură. Și, evident, amestecă bine în diverse tipuri de vase, fiind ideală pentru cele cu suprafață de teflon.

Dincolo de toate acestea, puteți fi cât mai creativi în alegerea celorlalte accesorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5