chefjosephhadad.ro

Blog

3 deserturi de iarnă pe bază de dovleac

No Comments

Iarna ne dorim mâncăruri reconfortante, bogate, hrănitoare, care să ne hrănească nu doar stomacul, dar și sufletul. Și la fel ne dorim și deserturile să fie, mai consistente, să ne învăluie ca o plapumă aromată. De aia m-am gândit să vă ofer trei variante de deserturi de iarnă cu dovleac, care să vă ungă pe suflet.

Dovleac la cuptor

Se taie dovleacul în bucăți și se pune la cuptor presărat cu scorțișoară și miere. Se lasă la cuptor până devine caramelizat bine. Se scoate și se pune pe farfurie cu înghețată de vanilie și alune de pădure prăjite și tocate grosier, presărate deasupra.

Pancakes cu dovleac

Dovleacul se taie cuburi cam cât boabele de fasole și se dă la cuptor. Se face aluat normal de pancakes și se adaugă coajă de portocală rasă, scorțișoară și nucșoară și cuburile de dovleac copt. Se fac clătitele și se servesc cu sirop de arțar și alune de pădure. Se poate pune deasupra înghețată și felii de dovleac copt pentru a completă gustul.

Caneloni cu dovleac

Se folosesc paste de caneloni, care se pun puțin le fiert. Se face o compoziție de dovleac tocat sotat cu stafide și alune. Se ia o bucată de chec și se rupe bucățele, amestecându-se cu compoziția de dovleac și asezonează cu scorțișoară și un pic de piper negru. Se umplu canelonile cu aceasta. Separat se face un sos de vanilie din lapte cu ou și zahăr și esență de vanilie, la fel ca și compoziția de cremă de zahăr ars. Se pun pastele umplute în formele termorezistente și se toarnă sosul deasupra. Se dau la cuptor aproximativ 50 de minute, până se caramelizează deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5